Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

155 aradı dolandırıcılarla konuştu: 370 bin lirasını kaptırdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
155 aradı dolandırıcılarla konuştu: 370 bin lirasını kaptırdı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Eskişehir’de akıl almaz olay. Telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, S.Y’den gönderdikleri banka hesabına 370 bin TL para göndermesini söyledi. Şüpheliler S.Y’nin inanmaması üzerine "Eğer bize inanmıyorsanız 155 Polis İmdat hattını arayın" diyerek 370 bin lirasını dolandırdı. Yaşanan olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, açıklama yaparak vatandaşları uyardı.

Eskişehir’de yaşayan 73 yaşındaki S.Y., telefonla kendisini polis olarak tanıtan şüpheliler tarafından dolandırıldı. Şüpheliler evli ve 2 çocuk babası olan S.Y.’yi arayarak bilgisini verdikleri banka hesabına 370 bin TL para göndermesini istedi. 

370 BİN TL PARA GÖNDERDİ 

Kendisini arayanlara inanmadığını söylemesi üzerine dolandırıcılar, S.Y.’ye çağrıyı sonlandırıp 155 Polis hattını aramasını söyledi. Telefonu kapatıp 155’i arayan S.Y.’nin aramasına aynı şahıslar yanıt verdi. Durum böyle olunca şüphelilerin polis olduğuna ikna olan vatandaş, önce 220 bin TL ardından 150 bin TL olmak üzere toplamda 370 bin TL’yi dolandırıcıların hesabına gönderdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Telefon görüşmesinden yaklaşık 1 saat sonra dolandırıldığını anlayan S.Y., Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikâyette bulundu. Olayla ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

155 aradı dolandırıcılarla konuştu: 370 bin lirasını kaptırdı

PARALEL HAT ÇEKTİLER 

İlk belirlemelere göre şüphelilerin S.Y.’nin telefon konuşmasını gerçekleştirdiği apartman önündeki telefon kutusu üzerinden paralel hat çekerek dışarıya yapılan çağrıları kendilerine yönlendirdikleri anlaşıldı. Dolandırıcılık şüphelilerinin kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...