Alışverişte televizyon etkisi: Kadınlar dizilerde gördüklerini istiyor

Düzenleyen:
Alışverişte televizyon etkisi: Kadınlar dizilerde gördüklerini istiyor

YAŞAM Haberleri

Uzmanlar sosyal medya uygulamaları ile online verilen alışveriş linklerinin, indirimli ve sponsorlu ilanların tüketim alışkanlıklarını değiştirdiğine dikkat çekiyor. Yüzde 48’i online reklamlardan etkilenen kadınların, tercihlerini belirleyen ve alışveriş isteğini tetikleyen bir diğer faktör de hayranı oldukları oyuncular…

Duygu YILMAZ

Kadınlar hayran oldukları oyuncuların, oynadıkları film ya da dizilerde kendileriyle özdeşleşen takı, toka, makyaj malzemesi ya da bir kıyafetine ulaşmak istiyor. Televizyon dizilerinin kuyumcular için de çok önemli bir pazar oluşturması kaçınılmaz. Örneğin bir takının anlık görülmesi bile kadın izleyiciler tarafından peşine düşülmesi için yeterli olurken bu takılar ise yok satıyor. Hatta yurt dışında yayınlanan Türk dizileri sebebiyle dünyanın dört bir yanından birçok kadın da takıların izinden Türkiye’ye ulaşıyor.

"HÜRREM YÜZÜĞÜ" 1 MİLYONDAN FAZLA SATTI

Geçmişte bunun birçok örneğine şahit olduk. Hürrem Sultan karakterinin parmağında taşıdığı yüzük, bir dönem takı sektöründe çalışan esnafın ekmeğine âdeta yağ sürdü. Hürrem Sultan’ın göz alıcı güzellikteki yüzüğüne o kadar çok talep geldi ki kuyumcular çareyi dükkânlarının vitrinine “Hürrem yüzüğü gelmiştir” yazmakta buldu. Bir dönem çok sayıda kadın Osmanlı motiflerini taşıyan, doğal taşlı, iri gümüş yüzükler tercih etti. Yüzük 1 milyondan fazla sattı.

Pazar tezgâhlarında da hemen hemen çoğu kişi “Sıla tokası geldi” yazısını da görmüştür. 2006 yılında çekilen bir dizide başrol oyuncusunun saçından çıkmayan toka bir anda meşhur olmuş, tüm kadınlar her yerde o tokayı aramıştı. Bunların haricinde “Dicle sürmesi”, “Bihter kolyesi” de hafızalara kazınanlardan oldu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...