Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursa, dünya markası olma yolunda ilerliyor

Düzenleyen:
Bursa, dünya markası olma yolunda ilerliyor

YAŞAM Haberleri

Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla 1993 yılında kurulan ve halihazırda 14 üye ülkeyle faaliyet gösteren ‘Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı- TÜRKSOY, Bursa’yı ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan etti.

Fatih Bilgi BURSA

Türk dünyasının UNESCO’su olarak da tanımlanan ‘Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı - TÜRKSOY’ tarafından 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa dünya çapında markalaşma yolunda ilerliyor.

Dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “Bursa’nın tanıtılması sadece şehre değil Türkiye’ye büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Şehrimizin uluslararası alanda tanıtımı için yaptığımız çalışmaların meyvesini toplamak bizleri çok mutlu ediyor. TÜRKSOY çatısı altındaki faaliyetlerimizle gelenek ve göreneklerini bütün dünyaya anlatacağız” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...