Belediyelerden barınak yarışı: Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakım

Düzenleyen:
Belediyelerden barınak yarışı: Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakım

YAŞAM Haberleri

Sosyal medyada barınaklarla ilgili akılalmaz suçlamalar ortaya atıldı. Belediyeler de hayvan otellerini aratmayan barınakların fotoğrafları ile bu iddialara cevap verdi. Veterinerler, toplanan hayvanları tedavi ediyor. Kedi ve köpekler, bir kısmı orman içinde olan geniş yuvalarında güvenli şekilde yaşamaya başlıyor.

Sosyal medyada, toplanıp barınaklara yerleştirilen köpeklerin kötü şartlarda bakıldığına yönelik suçlamalar ortaya atıldı. Fakat belediyelerin hayvan barınaklarında çekilen görüntüler, bu iddiaların asılsız olduğunu ortaya koydu, yüreklere su serpti.

450 HAYVAN BARINABİLİYOR

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi’ndeki ormanlık alana 2019’da kurulan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi âdeta beş yıldızlı bir oteli andırıyor. Buraya 18 ilçeden getirilen sahipsiz hayvanlar, veteriner hekim tarafından sağlık kontrolünden geçiriliyor, kısırlaştırılıyor, el bebek gül bebek bakılıyor. Merkezde aynı anda 450 hayvan barınabiliyor. Hayvanlar sahiplendirildikçe yenilerine yer açılıyor.

Belediyelerden barınak yarışı: Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakım

İstanbul’da da yaralanan, travmaya maruz kalan, yaşlanan veya tehlike arz eden sokak hayvanları, belediyelere bağlı bakımevi ve rehabilitasyon merkezlerinde görevli veteriner hekimler gözetiminde bakılıyor.

1300 SOKAK HAYVANI YAŞIYOR

Sivas’ta yaklaşık 3 yıl önce faaliyete geçen, Türkiye’nin en büyük barınaklarından Sokak Hayvanları Yaşam Rehabilite Merkezi ve Hayvan Oteli, sokak hayvanlarına modern hizmet sunuyor. Sivas’ta Seyfebeli mevkiinde 27 dönüm araziye kurulan barınakta 1.300 sokak hayvanı yaşıyor.

Belediyelerden barınak yarışı: Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakım

Barınakta hayvan hastanesi, otel, kedi evi, otopark ve yeşil alan gibi sosyal imkânlar da mevcut. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...