Kırmızı kod verilen Antalya'da fırtına şiddetini arttırdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kırmızı kod verilen Antalya'da fırtına şiddetini arttırdı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Antalya’da sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Kırmızı kod uyarısı yapılan kentte çatıları uçtu, dereler taştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya’nın Finike, Kemer ve Kumluca ilçeleri de olmak üzere merkezi için “kırmızı kod” uyarısı yaptı.  Dün gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına Kepez ilçesinde 3 katlı bir binanın çatısını uçurdu. Çatıdan kopan parçalar park halindeki araçların üzerine düşmesi nedeniyle 5 otomobil zarar görürken bina duvarındaki bazı klima motorları da zarar gördü.

Kırmızı kod verilen Antalya'da fırtına şiddetini arttırdı

“DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM”

Pencereden gördükleri manzara karşısında şok yaşayan apartman sakini Nurgül Kılıç, “Saat 05.00 sıralarında bir gürüldü ile uyandım. Deprem olduğunu düşündüm. Benim de tam camımım önünde oldu. Sonra balkona koştum bir baktım, balkon göçtü sandım. Komşulara haber verdim. Çatıda bir bölge uçmuş neresi bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Kırmızı kod verilen Antalya'da fırtına şiddetini arttırdı

“ŞİMŞEK DÜŞTÜ SANDIK”

Bir diğer vatandaş Abdurrahman Öztürk ise “Gece bir gürültü geldi, şimşek düştü sandık. Bizim aracın alarmı çaldı. Pencereden bakınca bir şey göremedim. Aşağı indik aracın bu halini gördüm. Çatı göçmüş. Çatı araçların üzerine düşmüş. Polise haber verdik. Tutanak tutuldu. 4 araçta hasar var. Beyaz araç bana ait. Şuan en az 20-30 bin TL zararım var. Kaput göçmüş, motor zarar görmüş. Böyle bir şey beklemiyorduk. Nasıl oldu biz de anlamadık. Kırmızı uyarı vardı ama çatının göçeceğini bilemedik. İyi ki gece oldu. Burada bir insan olduğunu düşünür müsünüz?” dedi.

Kırmızı kod verilen Antalya'da fırtına şiddetini arttırdı

DERELER TAŞTI KÖPRÜLER ULAŞIMA KAPATILDI

Antalya ve ilçelerde kuvvetli yağış uyarısı etkisini sürdürüyor. Antalya’da bulunan Boğaçay’ın taşması nedeniyle köprü trafiğe kapatıldı. Suyun riskli seviyeye çıkınca belediye ekipleri yolu kepçelerle getirilen topraklarla ulaşıma kapattı. Derenin debisinin yükselmesi nedeniyle Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Hurma- Çakırlar Yolu'nu birbirine bağlayan köprü kapatıldı. Yolcular başka noktalara yönlendirildi. Öte yandan Çakırlar Mahallesi'nde çok portakal bahçelerinin su altında kaldığı ve küçük derelerin taştığı görüldü.

 

Kırmızı kod verilen Antalya'da fırtına şiddetini arttırdı

SON 24 SAATTE METREKAREYE 243 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
Antalya Valiliğinden yağışlarla ilgili yapılan açıklamada, "İlimizde meydana gelen yağışlar sonrasında saat 18.00 itibariyle son 24 saatte metrekareye en fazla Kemer Ovacık bölgesinde 243,5 kg yağış düşmüş olup diğer bölgelere düşen yağış miktarı; Konyaaltı 185,6 kg, Döşemealtı 184,4 kg, Kepez 152,5 kg, Döşemealtı /Karain 131,7 kg, Muratpaşa 136,7 kg, Kemer 120 kg, Kumluca/Akdağ 123 kg, Kumluca 89,4 kg, Finike 74,5 kg." denildi.

AFAD'TAN YAĞIŞ AÇIKLAMA
AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, 29 Aralık 2021 gece saatlerinden itibaren Antalya merkezin yanı sıra Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak etkili yağışların yaşanacağı bildirilmiştir. Ortaya çıkabilecek olumsuz durumlara karşı Başkanlığımız tarafından müdahale çalışmalarına destek vermek üzere görevlendirilen personel ile birlikte, Kumluca Koordinasyon Merkezinde 18 personel, 4 dalgıç, 6 araç, 3 bot ve Merkezdeki Koordinasyonda 20 personel, 6 araç, 3 dalgıç, 3 bot hazır bulunmaktadır. Ayrıca, İYAK Derneğinden 6 personel ve 1 araç, SKUT Derneğinden 10 personel ve 1 araç hazır bekletilmektedir. Antalya Valiliği tarafından il genelinde gerekli önlemler alınmış ve uyarılar yapılmış olup, Antalya Merkez, Aksu, Döşemealtı, Kepez, Kemer, Konyaaltı, Kumluca, Manavgat ve Muratpaşa ilçelerinden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 50 ihbar gelmiştir. Su baskını ihbarlarına belediye ve itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilmiştir. Yapılan ölçümler neticesinde son 24 saat içerisinde rüzgar hızı: Kemer 124 km/sa, Antalya Körfezi 144 km/sa, Kaş 98 km/sa olarak ölçülmüştür. Yağış miktarı, Döşemealtı 147 kg/m2, Kepez 130 kg/m2 , Muratpaşa 114 kg/m2 , Kemer 139 kg/m2 , Korkuteli 136 kg/m2, Kumluca 78 kg/m2 ve Finike 54 kg/m2 olarak gerçekleşmiştir. Aşırı yağışlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeler takip edilmektedir” denildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...