Ayının uyanıklığı pes dedirtti! Elektrik tellerini yeri kazarak aştı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ayının uyanıklığı pes dedirtti! Elektrik tellerini yeri kazarak aştı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Etrafı elektrik telleri ile çevrili olan 57 arı kovanına ulaşmak isteyen ayı, elektrik çarpmasın diye yeri kazarak alana girdi ve kovanları talan etti. Arı üreticisi, ayının zekâsına hayran kalırken, sadece çalışan 3 kovanı kaldığını belirtti.

Bilecik'in Çukurören köyünde bir ayının yaptığı uyanıklık 'pes' dedirtti! Arı üreticiliği yapan Ali Osman Özkan, 60 kovan arısını hem hırsızlardan hem de yabani hayvanlardan korumak için kovanlarının etrafına elektrikli tel yaptırdı. Sabaha saatlerinde arılarına bakmaya gelen adam, adeta hayatının şokunu yaşadı.

Özkan, kovanlarını parçalanmış ve tüm balları yenmiş bir şekilde buldu. Hemen bir araştırma yapan üretici, ayının elektrik tellerinin altını kazarak içeriye girdiğini tespit etti. 60 kovandan sadece 3 kovanı çalışır halde kalan üretici şaşkınlığı gizleyemedi.

Ayının uyanıklığı pes dedirtti! Elektrik tellerini yeri kazarak aştı

"ELEKTRİK TELLERİNİN ALTINI OYARAK GİRMİŞ"

Konuyu duyup hemen olay yerine gelen köy muhtarı Muhittin Dündar, "Köyümüz halkından Ali Osman Özkan'ın arılarına, ayılar görmüş olduğunuz gibi peteklerini çıkararak zarar vermişti. Ne kadar önlemini de alsa aralıklarla geliyorlar, alışmışlar. Bu şekilde zarar veriyorlar. Görmüş olduğunuz gibi elektrik tellerinin altını oymuş, altından o şekilde geçmiş. İyice eşelemiş. Korumak için elektrik telleri var ama onları oyarak ayılar geçmiş. Ortalama 60-70 kovandan şu anda çalışan 3 tane arı kovanı kaldı" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...