'Tersakan çayı'nda kirlilikten su yerine köpük akıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Tersakan çayı'nda kirlilikten su yerine köpük akıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Çevre kirliliği doğanın dengesiyle oynamaya devam ediyor. Türkiye'nin tersine akan tek akarsuyu olan 'Tersakan Çayı' fabrika atıkları nedeniyle su yerine köpük akıttı. Durumu gören vatandaşlar gözlerine inanamadı.

Yağışların azalması ve çevre temizliğine önem verilmemesinden dolayı su seviyesi oldukça düşen, Türkiye'nin tersten akan tek akarsuyu Tersakan Çayı'nda kirlilikten beyaz köpükler oluştu. Vatandaşların şikayeti üzerine  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen ekipler, akan köpüğün sebebini tespit etmek için çalışmalara başladı.

Samsun ve Amasya sınırlarında yer alan Tersakan Çayı son zamanlarda yeterli yağış olmamasından dolayı kurak bir dönem geçiriyor. Çay'da kirli bir görüntü oluştu ve köpük akmasından endişelenen vatandaşlar gerekli mercilere şikayette bulunarak duurma çözüm aranmasını istedi. Ekipler sudan numune alınarak, hangi maddenin köpüğe sebep olduğunu bulmak için araştırma yapacağı öğrenildi.

'Tersakan çayı'nda kirlilikten su yerine köpük akıyorTürkiye'nin tek tersten akan akarsuyu olma özelliği taşıyan Tersakan Çayı'n köpüklenerek kirli görüntü oluşturdu.

ÇEVREDEKİ VATANDAŞLAR DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Boğazköy Mahallesi'nde yaşayan 74 yaşındaki Hüseyin Çat, kirliliğin önlenmesini istediğini belirterek, “50 yıldır bu dere böyle akıyor. Fabrika yıkandığı için birkaç ay boyunca böyle akıyor. Şurası pırıl pırıl olsa sevinmez miyim. Türkiye’ye yakışmayan bir durum bu” dedi.

"NE AKTIĞINI BİLMİYORUZ”

Bölgede yaşayan sakinlerden biri Ahmet Karan, “Su yüzeyinden bembeyaz köpüklenme var. Siyah bir şey akıyor. Ne aktığını da bilmiyoruz. Tarlaları, hayvanları sulamaya çekiniyoruz” dedi ve son iki yıldır ciddi bir kuraklık yaşandığını söyledi. Karan, geçtiğimiz seneden bu yana yağan yağmurların yalnızca toprağın yüzünü ıslattığını belirterek "Kar yağmasını bekliyoruz. Kar yağarsa ırmak ve barajlar dolacak. Güzel bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz. Ama şimdilik bir yağış yok” şeklinde konuştu.

'Tersakan çayı'nda kirlilikten su yerine köpük akıyor

“AŞIRI DERECEDE KOKU VE KÖPÜKLENME OLUŞUYOR" 

Mahallesi Muhtarı Sezai Çınarcı, Tersakan Çayı'ndaki suyun köpüklenmesi ile ilgili olarak “Aşırı derecede koku ve köpüklenme oluşuyor. Suluova bölgesindeki fabrika atıklarının, hayvansal atıkların burada birikmesi bunlara bir neden. Onun için Boğazköy mevkisinde bir arıtma tesisi yapılmasını istiyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...