Yasaklı ırklar için son hafta! Zamanını geçiren 30 bin TL ödeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yasaklı ırklar için son hafta! Zamanını geçiren 30 bin TL ödeyecek

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hayvanları koruma kanuna göre yasaklı ırk köpekleri son kısırlaştırma tarihi 14 ocak 2022. Son bir hafta kala yasaklı kabul edilen ırka ait köpeğini kısırlaştırıp, çip taktırmayanlara 30 bin liraya kadar ceza geliyor.

Son dönemde yasaklı ırk köpekler, saldırı haberleri ile gündeme gelirken Cumhurbaşkanı Revep tayyip Erdoğan'da belediyelere çağrıda bulunarak sokak köpekleri ile ilgilenmelerini istemişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da 14 Temmuz’da aldığı karar ile beraber beslenmesi yasak olan ‘pitbull terrier, japanese tosa, dogo argentino, fila brasilerio’ cinsi köpeklerin 14 Ocak 2022’ye kadar kısırlaştırılıp mikroçip taktırılması şartıyla sahiplenilebileceği duyurulmuştu.

CEZASI 30 BİN TL

Bu karara göre yasa gereği, 'yasaklı ırk' diye tabir edilen köpeklere kısırlaştırma ve mikroçip takma işlemi için son haftaya girildi. Son tarihi geçirip, kurallara uymayanlara 11 bin, hayvanları sokağa terk edenlere ise 30 bin lira idari para cezası kesilecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Tulumen, bu köpek türlerini besleyen vatandaşlara sürenin dolmasına kısa bir süre kaldığını hatırlatarak, bir an önce köpeklerini kısırlaştırıp onlara çip taktırmaları konusunda uyarıda bulundu.

SON TARİHİ KAÇIRMAYIN

Samsun'da Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından bu işlemlerin ücretsiz yapılacağını söyleyen Daire Başkanı Tulumen,  "'Hayvanları Koruma Kanunu'na göre bu hayvanlar, veteriner kliniklerinde kısırlaştırılacak ve mikroçip takılacak. Bu kurala uymayanlara 11 bin, hayvanları sokağa terk edenlere ise 30 bin lira idari para cezası kesilecek. Biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak hayvan severlere destek olmak amacıyla bu işlemleri ücretsiz yapacağız. 13 Ocak tarihine kadar hayvan sahiplerimiz belediyemize başvurup kısırlaştırma ve çip taktırma işlemlerini yaptırabilirler. Onlarla bir ömür geçirmek koşuluyla yuvalarını açan tüm hayvan severlerimizin her koşulda yanlarındayız" dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...