Başörtülü öğrenciye hakaret eden Prof. Dr. Metin Kazancı Ankara Üniversitesi'nden kovuldu

Düzenleyen:
Başörtülü öğrenciye hakaret eden Prof. Dr. Metin Kazancı Ankara Üniversitesi'nden kovuldu

YAŞAM Haberleri

Ankara Üniversitesi'nde başörtülü bir öğrenciye "Başındaki örtü niye farz, ne diye takıyorsun?" diyerek tepki çeken Prof. Dr. Metin Kazancı'nın görevine son verildi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde görev yapan Prof. Dr. Metin Kazancı’nın, ders esnasında başörtülü bir öğrenciyle diyaloğu kamuoyunun gündemine oturdu. Kız öğrenciye “Başındaki örtü niye farz, ne diye takıyorsun?” diyerek sorular soran profesör, büyük tepki toplamıştı. Bu ifadelerin ardından büyük tepki çeken Kazancı’yla ilgili Ankara Üniversitesinden açıklama geldi.

Konuya ilişkin Ankara Üniversitesi Halkla İlişkiler Birimi tarafından yapılan açıklamada, Metin Kazancı’nın görevine son verildiği duyurularak şu ifadelere yer verildi:

"Üniversitemizde bir öğrencimizin giyim tercihinden dolayı yaşanan üzücü olay hakkında Siyasal Bilgiler Fakültesinde inceleme başlatılmış, inceleme sonucunda olaya neden olan İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesinin üniversitemizde ders vermemesi kararı alınmıştır. Üniversitemizin hiçbir biriminde öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın giyim tercihleri ve düşüncesinin tartışma konusu yapılmasına izin verilmeyeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...