Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barınaklar doldu: Yasaklı köpekleri terk eden edene

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Barınaklar doldu: Yasaklı köpekleri terk eden edene

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bir ay içinde sokağa bırakılan tehlikeli köpek ırkı sayısı üçe katlandı. Sahipleri tarafından terk edilen yasaklı köpekler, canlı bomba gibi büyük tehlike oluşturuyor.

Yasaklı köpeklerin kaydı için verilen süre yarın doluyor. Tehlikeli köpek ırklarını besleyenler yaklaşık 15 bin lira ceza sebebiyle hayvanları sokağa terk ederek kurtulmayı seçiyor. Görevliler tarafından sokaklardan toplanan bu köpekler barınaklara götürülürken yakalanmadan önce kimseye saldırmamaları için de dua ediliyor.

KÖPEK SAYISI BİR AYDA 12'DEN 32'YE YÜKSELDİ

Edirne’de, tehlikeli köpek ırklarını, maliyetinden dolayı kısırlaştırıp kayıt altına aldırmayan hayvan sahipleri, bunları başıboş hâlde sokağa bırakıyor. Edirne’de sokağa bırakılan tehlikeli köpekler yakalanarak Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağında rehabilite ediliyor. Barınakta bir ay önce 12 olan tehlikeli ırktan olan köpek sayısı, son günlerde sokağa bırakılanlarla 32’ye yükseldi. Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, tehlikeli köpeklerin başıboş hâlde sokağa bırakılmasının büyük tehlike olduğunu söyledi. Bunun bir örneğinin geçen hafta Edirne’de yaşandığını anlatan Tanrıkulu “En son biliyorsunuz terk edilen bir Pitbull, veteriner muayenehanesine saldırdı” dedi.

Barınaklar doldu: Yasaklı köpekleri terk eden edene

TESLİM EDEN DE VAR SOKAĞA BIRAKAN DA

Bu arada çocuk parkında Pitbull gezdirirken ihbar üzerine parka gelen ekiplere direnen M.E. 14 bin 982 liralık cezayı duyunca kendi elleriyle köpeği teslim etti. Başka bir Pitbull sahibi Umut Araş da hayvanını “Köpeğin belli bir yaştan sonra sahibine de saldırdığı söyleniyor. Birine saldırabilir. Ortalığa salmak yerine teslim etmek en iyisi olur” dedi.

Adana’da ise Müne Bakaç, oğlunun yasaklı ırktan olan köpek beslediğini ihbar etti. Kahramanmaraş’da terk edilen Pitbull, ihbar üzerine yakalandı. Tokat’ta yasaklı köpeklerin köylere atılması vatandaşları tedirgin ediyor.

İhbar üzerine köylere bırakılan iki Pitbull, bir Japon Tosa ile okul bahçesine atılan 7 başıboş köpek yakalandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...