Kayseri'de gece yarısı 4,9 büyüklüğünde deprem

Kayseri'de gece yarısı 4,9 büyüklüğünde deprem

YAŞAM Haberleri

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde gece yarısı 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntıyla uyanan vatandaşlar kendini sokağa atarken bazı evlerde çatlaklar oluştu.

Kayseri gece yarısı depremle sarsıldı. AFAD'dan alınan bilgilere göre saat 02.28'te Sarıoğlan ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin 23,75 kilometre derinlikte olduğu belirlenirken, çevre illerden de hissedildiği bildirildi.

EVLERDE ÇATLAK OLUŞTU
Sarıoğlan ilçesindeki depremde evlerde çatlak olıştu Depremi yaşayan bir vatandaş şiddetli sallandıklarını söylerken, Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, “Yaralı olduğuna dair bir ihbar almadık, 3-4 evde çatlak var” dedi.

Kayseri'de gece yarısı 4,9 büyüklüğünde deprem

Depremin ardından ilçe merkezinde, Palas ve Ilıca Mahallelerinde bulunan bazı evlerde hasar oluşurken, deprem dolayısıyla yaralanan olmadığı öğrenildi. Depremde evinde çatlaklar oluşan vatandaş, o anları anlatarak, “Uyuyordum, bir anda acayip salladı. Evi çok çatlattı. Evde hasar var ama bende bir şey yok. Sallanmanın şiddetiyle kafama sıva düştü” dedi.

Kayseri'de gece yarısı 4,9 büyüklüğünde deprem

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım da, “Şimdilik ilçemizde bir can ve mal kaybı yok. Ufak tefek çatlaklar var. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Şuana kadar 3-4 evden ihbar aldık. Onun haricinde bir sıkıntı gözükmüyor. Hava aydınlanınca ortaya çıkacak. Bizlerde teyakkuz halindeyiz. Bütün ekipler sahadalar. İnşallah şuanda bir sıkıntı gözükmüyor. Muhtarlarımızla da görüştük ve yaralı olduğuna dair bir ihbar almadık” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, itfaiye, AFAD ve Türkuaz Arama Kurtarma Derneği ekiplerinin ilçedeki çalışmaları sürüyor.

VALİ GÜNAYDIN: BÜTÜN EKİPLERİMİZ SAHADA
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, kentte yaşanan deprem nedeniyle tüm ekiplerin sahada olduğunu aktardı. Günaydın, saat 02.28'te Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki yer sarsıntısının ardından sosyal medya hesabından, "Kıymetli hemşehrilerim, Sarıoğlan ilçemizde meydana gelen deprem sonrası bütün ekiplerimiz sahadadır. Hepimize geçmiş olsun." paylaşımı yaptı.

AFAD İL MÜDÜRÜ: ÖĞRETMENEVİNE YERLEŞTİRİLDİLER
Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4.9 şiddetindeki depremin ardından AFAD İl Müdürü Osman Atsız yaptığı açıklamada önemli bir yaralanmanın olmadığını, hasar gören 2 evde yaşayan 8 kişinin öğretmenevine yerleştirildiğini söyledi.

AFAD İl Müdürü Osman Atsız yaşanan depremin ardından İHA Muhabirine yaptığı yaptığı açıklamada önemli bir yaralanmanın olmadığını, bazı evlerde hafif hasarlar meydana geldiğini söyleyerek; "Saat 02.28 itibariyle bir deprem oldu 4.9 şiddetinde. Ekiplerimiz sahada taramalarını yaptı, şuana kadar olumsuz bir yaralanma veya eks durumumuz yok. Yarın sabah itibariyle mühendislerimiz bütün saha taramalarını yapacak. Yetkililerle devamlı iletişim halindeyiz. İtfaiye, jandarma, emniyet, Türkuaz Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği sahada. Bünyan'da 2 evimizde hafif hasarımız var. 2 evdeki 8 vatandaşımızı öğretmenevi ve akrabalarına yerleştirdik" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...