Karda mahsur kalan bebeğin imdadına helikopter yetişti

Düzenleyen:
Karda mahsur kalan bebeğin imdadına helikopter yetişti

YAŞAM Haberleri

Osmaniye'de yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolda ambulans ilerleyemedi. Aracın çerisindeki 27 günlük hasta bebek, helikopterle hastaneye götürüldü. Donmak üzere olan bir aile de zırhlı araçla kurtarıldı.

Mersin'de Suriyeli bir annenin 27 gün önce dünyaya getirdiği ve doğumsal metabolizma bozukluğu olan bir bebeğin Gaziantep'teki bir hastaneye sevki kararlaştırıldı. Bebeği taşıyan ambulans, Gaziantep-Adana otobanında yoğun kar sebebiyle mahsur kaldı. Sağlık görevlilerinin yardım istemesi üzerine bölgeye iş makineleri yollandı. Ancak yol bir türlü açılamadı. Bunun ardından bölgeye ambulans helikopter gönderildi. Bir sağlık çalışanı, montuna sardığı bebeği helikoptere taşıdı. Adana Şehir Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DONMAK ÜZERE OLAN AİLEYE ZIHRLI ARAÇ
Öte yandan Hasanbeyli ilçesi Kaypak köyü yolu üzerinde çobanlık yapmak için kurdukları çadırda yaşayan biri engelli 6 kişilik aile ölümden döndü. Çadırın üzerine ağaç devrilmesi sonucu dışarıda kalan aile, donma tehlikesi geçirdi. Jandarma ekipleri, altı kişiyi zırhlı araçla alarak Osmaniye ile merkezine getirdi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurduna yerleştirdi.



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...