Üretici memnun: Kar değil bereket yağıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Üretici memnun: Kar değil bereket yağıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde etkili olan kar yağışı üreticilerin yüzünü güldürdü. Özellikle üzüm üreticileri bağlarının kar altında kalmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, "Şu an kar değil bereket yağıyor" diyerek mutluluklarını ifade etti. Yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışı, Manisalı üzüm üreticileri tarafından sevinçle karşılandı. 'Kar değil bereket yağıyor' diyen üreticiler, kuraklığın ardından üzüm bağlarının beyaz örtü ile kaplanmasının heyecanını yaşadı.

Sarıgöl ilçesindeki dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzüm bağları kar altında kaldı.

Karın sevincini yaşayan üreticiler ise yaşanan kuraklığın ardından kar yağışının kendilerini sevindirdiğini belirtti.

"TOPRAKTAKİ MİKROBU ÖLDÜRÜYOR"

Kar yağışının kendilerini mutlu ettiğini ve 2022 yılının ilk karının düştüğünü kaydeden üretici Ahmet Tosun, "2022 yılının ilk karı yağdı. Bütün çiftçilerimizin sevinçle beklediği kar nihayet geldi. Bu bağlar için, toprak için çok önemli. Toprakta ne kadar mikrop varsa öldürüyor. Çiftçiler için bu kar mükemmel bir berekettir. Bu kış baya güzel olacak. Yaşanan kuraklık sonrası bu karla bunu atlatacağız inşallah. Allah'ın nimeti boldur. İnşallah bu sene kar güzel olur, barajlar dolar, topraklarımız doyar ve bütün çiftçilerimiz bundan bereketli çıkar." dedi.

Üretici memnun: Kar değil bereket yağıyor

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...