Bu mahallede hiç korona vakası görülmedi, girişte HES kodu soruluyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bu mahallede hiç korona vakası görülmedi, girişte HES kodu soruluyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Gökalan Mahallesi'nde, Türkiye’de görülen ilk vakadan bu yana hiç koronavirüs vakasına rastlanmadı. Mahallede tedbirler üst düzeyde tutuluyor.

Samsun'daki Gökalan Mahallesi'nde bu zamana kadar hiç koronavirüs vakası görülmedi. Mahalle sakinleri aldıkları önlemlerle koronavirüse adeta karşı kalkan oluşturdu.

Koronavirüs vakalarında bir zamanlar en yüksek riskli il olarak başı çeken Samsun gördüğü yüksek vaka oranlarının ardından aşılamanın etkisiyle zirveyi başka illere bıraktı. Yoğun bakım doluluk oranlarının yüksek seyrettiği ve sağlıkçıların bu dönemde mesai mefhumu gözetmeden çalıştığı ilde son 1,5 yılda 3 binin üzerinde vatandaş koronavirüsten hayatını kaybetti.

Bu mahallede hiç korona vakası görülmedi, girişte HES kodu soruluyorMahalleye girişte HES kodları kontrol ediliyor.

KORONAVİRÜS BU MAHALLEYE HİÇ UĞRAMADI

Vaka oranlarının yüksek seyrettiği dönemlerde bile Gökalan Mahallesi sakinleri kendisini korudu. Mahallenin girişine asılan pankartla mahalleye davetsiz misafir kabul edilmedi. Mahalleye girmek isteyenlerin HES koduna bakıldı. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020 tarihindeki ilk koronavirüs vakasından günümüze kadar geçen zamanda Gökalan Mahallesi'nde korona vakasına rastlanılmadı.

Küçük çocukların da maske takıp kurallara uyduğu 65 nüfuslu Gökalan Mahallesi tedbirlerine devam ediyor.


Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...