Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muş'ta kar 1 metreyi geçince müstakil evler kar altında kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Muş'ta kar 1 metreyi geçince müstakil evler kar altında kaldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Muş'ta yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken 1 metreyi aşan kar yağışı nedeniyle tek katlı evler kara gömüldü. Vatandaşların 1 metre kalınlığındaki kar kütlelerini kendi imkanlarıyla temizledi.

Türkiye’nin en çok kar yağışı alan illerinin başında gelen Muş’ta, müstakil evler karda kayboldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle çatılarda oluşan buz sarkıtları 2-3 metre uzunluğuna ulaştı.  Ellerine kürekleri alarak damlara çıkan vatandaşlar, 1 metre kalınlığındaki kar kütlelerini temizlemek için çalışma başlattı. 

Ekmek telaşına düşen kadınlar ise tandırda pişirdikleri ekmekleri karların arasında yürüyerek evlerine taşıdı.

Muş'ta kar 1 metreyi geçince müstakil evler kar altında kaldıKartpostallık görüntülerin oluştuğu mahallede, çatılarda oluşan buz sarkıtları 2-3 metre uzunluğuna ulaştı. 

'KARI ATIYORUZ AMA BİTİREMİYORUZ'

vatandaşlardan Şemsettin Özcan, karın 1 metreyi aştığını belirterek “Karın altında kaldık. Sabahtan akşama kadar kar atıyoruz ama karı bitiremiyoruz. Çatılar hep buz tuttu. Sarkıtlar 2-3 metreyi geçti. Hava çok soğuk. Bu sene karın altında kaldık. Yaşamımız bu yüzden zorlaştı” dedi.

Muş'ta kar 1 metreyi geçince müstakil evler kar altında kaldı

'ÇÖKME TEHLİKESİ OLUYOR'

Yoğun kar yağışından dolayı üçüncü kez dam temizlediğini vurgulayan vatandaşlardan Mehmet Toplu ise “Temizlik yapmasak karın ağırlığından dam çöker. Halimiz kış mevsiminde böyle. Bir metre kar var. Damı kürek ile temizliyoruz. Evlerimiz tek katlı ve eski olduğu için temizlemezsek çökme tehlikesi oluyor” diye konuştu.

Muş'ta kar 1 metreyi geçince müstakil evler kar altında kaldı

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...