En kalabalık mahalle: 3 ilden ve 758 ilçeden daha büyük

Düzenleyen: / Kaynak: AA
En kalabalık mahalle: 3 ilden ve 758 ilçeden daha büyük

YAŞAM Haberleri  / AA

İstanbul'da Beylikdüzü'ne bağlı Adnan Kahveci Mahallesi, 111 bin 798 kişiyle Ardahan, Bayburt ve Tunceli illerini ve 758 ilçenin nüfusunu geçti.

Bu mahalle o kadar kalabalık ki Türkiye'deki üç ilden daha büyük olma özelliği taşıyor. Mahalle sakinleri kalabalığa rağmen durumdan memnun olduğunu söylüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri göre, 2021'de 84 milyon 680 bin 273 kişiye ulaşan Türkiye nüfusunun yüzde 18,71'inin ikamet ettiği İstanbul, 15 milyon 840 bin 900 kişiyle ülkenin en kalabalık şehri olmayı sürdürdü.

398 bin 122 kişinin yaşadığı Beylikdüzü ilçesinde bulunan Adnan Kahveci Mahallesi de 111 bin 798'e ulaşan nüfusuyla İstanbul'un en kalabalık mahallesi olma özelliğini koruyor. 

TÜRKİYE'DEKİ EN KALABALIK İKİNCİ MAHALLE

Türkiye'nin en kalabalık ikinci mahallesi olan Adnan Kahveci Mahallesi geçtiğimiz yıl nüfusu 10 bin 130 kişi arttı ve 94 bin 932 nüfuslu Ardahan'ı, 85 bin 42 kişilik Bayburt'u ve 83 bin 645 kişinin ikamet ettiği Tunceli'yi geride bıraktı.

Adnan Kahveci Mahallesi, 11'er nüfusa sahip Türkiye'nin en küçük 12 mahallesinden 10 bin 163 kat daha büyük olma özelliği taşıyor. Bu mahalleler arasında Ankara Kızılcahamam'daki Göl Mahallesi, Erzurum İspir'deki Akpınar ve Kaynakbaşı ile Pazaryolu'ndaki Ayçukuru, Kayseri Develi'deki Kozluca, Malatya Pütürge'deki Çukuroymağı ve Yeşilyurt'taki Işıklı, Manisa Salihli'deki Akçaköy ve Soma'daki Kobaklar, Samsun Havza'daki Orhaniye ve Vezirköprü'deki Yarbaşı, Tokat merkezdeki Bedestenlioğlu OSB mahalleleri bulunuyor.

En kalabalık mahalle: 3 ilden ve 758 ilçeden daha büyük

EN KALABALIK 20 MAHALLEDEN 16'SI İSTANBUL'DA 

Türkiye'nin en kalabalık 20 mahallesinden 16'sı İstanbul'da bulunurken, ikisi Diyarbakır'da, biri Kayseri'de, diğeri de Ankara'da yer alıyor. En kalabalık 20 mahalle arasında Başakşehir ve Küçükçekmece'den dörder mahalle bulunuyor.

NÜFUSU ARTMASINA RAĞMEN GELENLER RAHAT YAŞIYOR 

Geçtiğimiz yıl mahallenin nüfusunun 2020'ye göre 10 bin kişiden fazla arttığını söyleyen Adnan Kahveci Mahallesi Muhtarı Seyhan Topaloğlu,, yüksek katlı sitelerin bulunduğu mahalleye gelenlerin de rahat yaşadığını belirtti.

En kalabalık mahalle: 3 ilden ve 758 ilçeden daha büyükMuhtar Topaloğlu, bu mahalleye sonradan yerleşen vatandaşların, yeşil alanları bulunduğu, otopark sıkıntısı yaşanmadığı ve sakin bir yer olduğu için tercih edildiğini belirtti.

NÜFUSU 8 YILDA 2 KAT ARTTI

Muhtar Topaloğlu, nüfus açısından Ardahan, Tunceli ve Bayburt'u geçen, İstanbul'daki 3 ilçeden daha kalabalık olan mahallede muhtarlık yaptığı için gurur duyduğunu belirterek, mahallenin nüfusunun 8 yılda iki kattan fazla arttığını söyledi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...