Nesli tükenmek üzere... Türkiye'de görüntülendi

Düzenleyen:
Nesli tükenmek üzere... Türkiye'de görüntülendi

YAŞAM Haberleri

Neslinin azaldığı bilinen Tepeli pelikan türüne, Zonguldak'ta rastlandı.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bulunan Çay’da nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan pelikan türüne rastlandı. Dünya üzerinde nadir görülen Tepeli pelikan, Türk fotoğrafçı tarafından görüntülendi.

TEPELİ PELİKAN AVRUPA'DAN MOĞOLİSTAN'A KADAR YAYILIŞ GÖSTERİYOR

Tepeli pelikan, ilk defa Batı Karadeniz'de yeniden görüldü. Kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı Ekrem Karaduman tarafından Alaplı Çayında fotoğraflanan tepeli pelikan türü, Batı Karadeniz'de gözlemlenen ilk Tepeli Pelikan türü oldu. Kazakistan ve Hazar Denizi civarında koloni olarak arasında yaşayan tepeli pelikan familyasına ait bir pelikan türü olan ve literatürde “Pelecanus crispus” olarak biliniyor.

Nesli tükenmek üzere... Türkiye'de görüntülendi
Kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı Ekrem Karaduman tarafından Alaplı’da fotoğraflanan pelikan türü, sonbaharla birlikte Güneydoğu Avrupa'dan Moğolistan'a kadar uzanan coğrafyada yayılış gösteriyor. Tepeli Pelikan türünün Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Karadağ ve Ukrayna'da bulunduğu belirtildi.

Nesli tükenmek üzere... Türkiye'de görüntülendi

Vatandaşlar, pelikan olduğunu anladıkları kuşu cep telefonlarıyla görüntüledi. Pelikanın, kuşların göç güzergahında bulunan Alaplı Çayına mola vermek için geldiği değerlendiriliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...