Ukrayna'nın yardım kampanyasına büyük destek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ukrayna'nın yardım kampanyasına büyük destek

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Rus işgali altındaki Ukrayna için bağış toplamak amacıyla IBAN numarası paylaştı. Hesaplara adeta bağış yağarken, bazı vatandaşlar da erzak, battaniye ve temel gıdaların olduğu paketleri zor durumdaki Ukraynalı'lara ulaştırılması için elçilik binasına bıraktı. Duygulandıran manzara karşısında büyükelçilik Twitter adresinden, "Ey Türk insanı inanılmazsın" paylaşımında bulundu.

Ankara’da vatandaşlar Ukrayna halkının acil ihtiyaçları için saatler içerisinde Ukrayna Büyükelçiliğine onlarca insani yardım malzemesi getirdi.

Ukrayna Büyükelçiliği bu örnek davranış karşısında, Twitter hesabından “Ey Türk insanı, inanılmazsın! Sadece birkaç saat içinde sıradan vatandaşlar Büyükelçiliğimize ciddi miktarda insani yardım getirdiler. Dost kara günde belli. Bugün Mevlana’nın ’aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir’ sözleri ayrı anlam taşıyor” mesajını paylaştı.

TÜRK HALKINDAN BÜYÜK DESTEK

Öte yandan Büyükelçiliğin Twitter ve Facebook hesaplarından TL ve Dolar ile bağış yapmak isteyenler için IBAN numaraları paylaşıldı. Sosyal medyada birçok kullanıcı yaptıkları bağışların görüntülerini yayınlayarak Ukrayna’ya destek açıklaması yaptı.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...