Vitamin deposu kuşkonmaz | Kuşkonmaz faydaları

Vitamin deposu kuşkonmaz | Kuşkonmaz faydaları

YAŞAM Haberleri

Mutfaklarımızda hak ettiği değeri bir türlü bulamayan bitkilerin neredeyse başında kuşkonmaz geliyor. A, B6 vitamini ve C vitaminleri yönünden oldukça zengin olmasının yanında faydaları saymakla bitmiyor.

DUYGU YILMAZ

Kuşkonmaz özü ile temizleyebileceğiniz cildinizde sivilcelerinizle de vedalaşabilirsiniz. İçerdiği C vitamini cildi besler, kuruluğun önüne geçer. Hamilelere de öğünlerinde yer verilmesinin önerildiği bu bitki fetusun sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. Kuşkonmaz gebelerin her gün almaları gerektiği folat bakımından oldukça zengin bir besindir. Öte yandan kadınlar kemik erimesi rahatsızlığında erkeklere göre daha fazla risk altında. Özellikle de 50 yaş üstü kadınlarda bu risk daha da artıyor. Bir bardak kuşkonmaz, günlük önerilen K vitamini alımının yarısından fazlasını sağlar. Bu da kalsiyum emilimini arttırarak kemik sağlığına katkıda bulunur.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...