İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? İmamoğlu son durumu açıkladı

Düzenleyen:
İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? İmamoğlu son durumu açıkladı

YAŞAM Haberleri

İstanbul'da Perşembe günü başlayan ve aralıklarla süren kar yağışı dün akşam zirveyi yaşadı. Aybar kar fırtınası ile kent saatler süren yağışlı havanın etkisi altına girdi, birçok yerde kar kalınlığı 40 santimetreyi geçti. Peki yarın İstanbul'da hava nasıl olacak? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan konuya dair son dakika açıklaması geldi.

Meteoroloji, AFAD, İstanbul Valiliği ve İBB'nin peş peşe uyarıları sonrası İstanbul'da beklenen yağış dün akşam başladı. Saat 18.00'den sonra başlayan yoğun kar, bugün sabah saatlerine dek İstanbul'un birçok semtinde devam etti. Hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle okulların ve kamu kurumlarının kapalı olması, trafik açısından büyük kolaylık sağlarken, topul taşımada yer yer zorluklar yaşandı.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ SÜRECEK Mİ?

İstanbul'da hava yarın nasıl olacak, kar yağışı sürecek mi merak edilirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM Merkezi’nde konuya dair açıklamalarda bulundu. İstanbul'da 4 gündür yoğun bir kar mücadelesi verdiklerini söyleyen İmamoğlu, kentte yarın kar geçişleri yaşanabileceğini söyledi.

"Yarın da ara geçişlerle kar yağışı gözüküyor. Bu akşam buzlanma söz konusu olacak. Bu gece, sabaha karşı buzlanmaya dönük tuzlama işlemi yapılacak" diyen İmamoğlu, "39 ilçenin bugün ve yarın ortaya koyacağı performans önemli. Bizim ekiplerimizin kendi sorumluluk alanlarını bitirdikten sonra, tüm ilçelerimize katkı sunacaklarını söylemek isterim" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? İmamoğlu son durumu açıkladıİstanbul, dün akşam saatlerinde 'Aybar kar fırtınası'na teslim oldu

"ARAÇ YOĞUNLUĞU YÜZDE 8'E DÜŞTÜ"

Kamu kurum ve kuruluşlarının büyük çabasıyla bu tarihi süreci çok az sorun ve problemle aştıklarını söyleyen İmamoğlu, "En sıkı yol arkadaşlarımızın başında Meteoroloji geliyor. Hem AKOM’daki arkadaşlarımız hem de Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün bize ışık tutan pozisyonuyla işi yönetme sürecimizi güçlendiren, anlık hatta saatlik anlamda güzel adımlar atmamızı sağlayan Meteoroloji'ye teşekkür ediyorum" dedi.

İmamoğlu, "Dün akşam İstanbul’da 40 santimetre kar yağışı gözlendi. Bir anda en doğusundan en batısına kadar Sibirya’dan gelen kar kenti kapladı. Araç yoğunluğu bir ara yüzde 8’e kadar düştü. Bu anlık kar yağışında bu destek olmasaydı bunu yönetmesi güç olurdu. Bütünüyle vatandaşlarımızın bize dönük katılımları, uyarılarımızı uymaları çok önemliydi" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...