Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Defineci profesörden inanılmaz savunma

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Defineci profesörden inanılmaz savunma

YAŞAM Haberleri  / İHA

Afyonkarahisar’da kaçak define kazısı yaparken yakalanan profesör ifadesinde pişman olduğunu ve kazılan yeri kapatmaya çalışırken yakalandıklarını söyle.

Bolvadin ilçesindek gece geç saatlerde bölgede devriye gezen mahalle ve çarşı bekçileri i eski bir mezarlıkta hareketlilik olduğunu fark etti. Mezarlığın içerisine giren mahalle ve çarşı bekçileri birkaç kişinin kendilerini görünce kaçmaya başladığını fark edince şahısların peşine düştüler. Kısa bir kovalamaca sonrası şahıslardan M.G. olay yerinde, M.Ş., isimli bir şahıs ise mezarlığa yakın bir evin bahçesinde yakalandı. Ardından bölgede inceleme yapan mahalle ve çarşı bekçileri mezarlıkta iki mezarın ortasındaki ağacın altının define amacı ile kazma ve küreklerle kazıldığını tespit etti.

Gözaltına alınan 2 kişi emniyete götürürken, şüpheliler, ifadelerinde yanlarında 2 kişinin daha olduğunu belirtti. Bunun üzerine olaya karıştıkları tespit edilen H.B. ile M.A.D., isimli şahıslar ikametlerinde gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Olayda gözaltına alınan şahıslardan birinin, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Harita Mühendisliği Bölümü’nde Jeodezi Bilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. M. G. olduğu ortaya çıktı.

“KAZDIĞIMIZ YERİ KAPATMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDIK”

Olayın ardından hakkında görevli olduğu üniversite tarafından idari soruşturma açılan Güllü, emniyetteki ifadesinde, şahısların kendisine kazılan yerde ‘eşkıya parası’ olduğunu söylediği ve kendisine cep telefonunda gösterilen konumu belirlemek için yardım istediklerini bu yüzden onlarla birlikte gittiğini söylediği öne sürüldü. Güllü’nün ayrıca ifadesinde, olaya karıştığı için pişman olduğunu ve kazdıkları yerde bir şey bulamadıklarını, kapatmaya çalışırken de yakalandıklarını ifade etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...