Meteoroloji açıkladı: Sıcaklıklar artıyor, yağış sürüyor (21 Mart 2022 hava durumu)

Düzenleyen:
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklıklar artıyor, yağış sürüyor (21 Mart 2022 hava durumu)

YAŞAM Haberleri

İstanbul'da etkili olan kar yağışı şehri terk ediyor, yerini sağanak alıyor. Meteoroloji yayımladığı 21 Mart 2022 hava durumu tahmin raporunda Doğu Anadolu ve Karadeniz'e kar, Marmara'ya sağanak uyarısında bulundu. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde ise İstanbul'da tekrar kar yağışı görülebileceğini belirttiler.

Meteoroloji 21 Mart 2022 hava durumu tahmin haritasını yayımladı, 'bugün hava nasıl olacak' sorusunun cevabı belli oldu. Yapılan tahminlere göre yurdun genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması beklenirken, Edirne hariç Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Konya, Ankara, Sivas, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR ARTIYOR

Hava sıcaklığının yurt genelinde 1 ila 3 derece artacağı, ancak ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte yurt genelinde etkili olan kar yağışının ise sağanağa dönüşmesi bekleniyor.

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklıklar artıyor, yağış sürüyor (21 Mart 2022 hava durumu)21 Mart 2022 hava durumu tahmin haritası

İSTANBUL'A NİSAN AYI İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul başta olmak üzere birçok kenti etkisi altına alan kar yağışına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. "Bu son kar diye sevinmeyin" diyen Sürmeli "Nisan ayında bir kar sistemi daha göreceğiz. Bölgede dolaşan orta enlemlere akacak soğuk dalga var. Mart'ın sonu ve Nisan ayının ilk yarısında bahar değerlerini görmeyeceğiz. Beklediğimiz bahar Nisan ayının ikinci yarısında olacak" dedi.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftanın ilk gününde Çanakkale, Hakkari, Muş, İzmir, Ağrı,Tunceli, Bingöl, Balıkesir, Bitlis ile Van için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınladı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı 3
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 7
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 11
Adana: Parçalı bulutlu 15
Antalya: Parçalı bulutlu 15
Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 6
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 1
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 8

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...