Büyükşen çifti cinayetinde yeni gelişme! Gözaltına alındılar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Büyükşen çifti cinayetinde yeni gelişme! Gözaltına alındılar

YAŞAM Haberleri  / AA

Konya'da, 3,5 yıl önce maskeli bir kişi tarafından evlerinde av tüfeğiyle vurularak öldürülen Metin-Necla Büyükşen çiftinin cinayetinde 5 şüpheli daha gözaltına alındı.

Konya'nın Meram ilçesinde yaşanan feci olayda yaşlı çift evlerinde av tüfeği ile öldürülmüş, kızları ise ölü taklidi yaptıktan sonra camdan kaçarak kurtulmuştu.

Türkiye'nin konuştuğu cinayette sır perdesi aralanırken Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Cinayetle ilgileri olabileceği değerlendirilen 2'si kadın 5 şüpheli daha yakalandı. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

NE OLMUŞTU?

2018 yılında Konya'da meydana gelen olayda Metin Büyükşen (55) ve Necla Büyükşen (54) çifti eve giren yüzü maskeli bir saldırgan tarafından tüfekle vurularak öldürülmüştü.

Başına tüfeğin dipçiğiyle vurulan kızları Büşra Büyükşen ise olaydan ölü numarası yaparak yaralı kurtulmuştu.

Olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen baba ve annesinin katil zanlısının bulunmaması üzerine Necla ve Metin Büyükşen'in doktor oğlu Osman Büyükşen bir televizyon programına çıkarak katilin yakalanması için yardım istemiş, cinayetin çözülebilmesi için Jandarma Genel Komutanlığınca jandarma dedektifleri JASAT görevlendirilmişti.

Olaya ilişkin 13 Temmuz'da yeniden soruşturma başlatılmış, jandarma ekiplerince 25 şüpheli yakalanmıştı.

Büyükşen çifti cinayetinde yeni gelişme! Gözaltına alındılarSorgulama neticesinde adliyeye sevk edilen zanlılardan Esra T. ile Abdullah B. "kasten öldürmeye azmettirme", Mustafa O. ve Zekeriya O. da "kasten öldürmeye yardım etme" suçlamasıyla tutuklanmış, 21 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Jandarma ekiplerince yapılan çalışma neticesinde Ankara'da yakalanan Afganistan uyruklu şüpheli A.U. da çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, bir süre sonra A.U. ile Zekeriya O. adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Tutuklu sanıklardan Mustafa O. ise cezaevinde rahatsızlanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Jandarma ekiplerince 24 Mart'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 kişi, ifadelerinin ardından salıverilmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...