Sebze fiyatları fidecilere yaradı! Her gün az 10 bin fide satılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sebze fiyatları fidecilere yaradı! Her gün az 10 bin fide satılıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ülke genelinde sebze fiyatlarının artmasının ardından vatandaşlar kendi domates, salatalık ve biberini yetiştirmek için fidecilere akın ediyor. Adana’nın Kozan ilçesinde de 1,5 TL'den satılan fideler günlük 10 bin adeti buluyor.

Yeşil alanı ve bereketli toprakları ile birçok ürünün yetiştirilmesine elverişli olan Kozan’da vatandaşlar kendi sebzesini yetiştirmek için domates, salatalık ve biber fidesine talebi artırdı.

BİR GÜNDE 10 BİN FİDE SATILDI

Cumali Ağca, fidelerin tanesinin 1,5 TL'den satıldığını günlük 10 bin adet sebze fidesi sattıklarını belirterek, "Bu yoğunluğun sebebi sebze fiyatlarının artmasıdır. Evinin önünde ufak bir yeri olan patlıcan, domates, çilek ekiyor. Biber grubu ve domatese ilgi daha yoğun" dedi.

Sebze fiyatları fidecilere yaradı! Her gün az 10 bin fide satılıyorSelahattin Yücel ise bu yıl fidelerin 1,5 TL’den satıldığını belirterek, vatandaşın yoğun ilgisi olduğunu söyledi.

Fide alan emekli öğretmen Mustafa Atlı, köyden sipariş verildiğini belirterek, "Şu an biber domates fidesi aldık. Fiyatlar çok yüksek" dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...