İstanbul’da film gibi operasyon! Holding patronu, uyuşturucu baronu çıktı

İstanbul’da film gibi operasyon! Holding patronu, uyuşturucu baronu çıktı

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da filmleri aratmayan bir operasyon gerçekleşti. Kolombiya'dan kozmetik ürün adı altında Türkiye'ye gönderilen kargoda 11 kilo kokain ele geçirildi. Ekipler kılık değiştirerek kargoyu takibe aldı. Yapılan takip sonucu lüks plazadaki adrese teslim edilen kargonun alıcı iş adamı ve dernek başkanı çıktı.

Kolombiya’dan İstanbul’a gönderilen kargoda uyuşturucu madde tespit edilmesi üzerine harekete geçen ekipler paketin teslim edileceği adresin belirlenmesi için film gibi operasyon yürüttü. Polisin takibi sonucu kargo lüks bir plazaya teslim edildi, kargonun alıcısı ise Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı da olan holding patronu çıktı.

DERNEK BAŞKANI UYUŞTURUCU BARONU ÇIKTI

Sabah’ta yer alan haberde Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı ve L'ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat'ın da aralarında bulunduğu 6 şirket sahibinin firmaları üzerinden yurt dışı kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı. Kargonun Kolombiya-Panama-ABD-Almanya’dan Türkiye’ye teslim edilecek olan ve alıcı bölümünde Süleyman Y. yazılı kargo, Alman Federal Gümrük İrtibat Bürosu tarafından şüpheli olarak değerlendirildi.

111 KİLOGRAM UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Havalimanında 20-26 Kasım 2021 tarihlerinde iki ayrı kargo üzerindeki incelemelerde paket içinde toplam 111 kilogram siyah kokain tespit edildi.  Yapılan tespit üzerine durum Türk makamlarıyla paylaşıldı. İstanbul Havalimanı Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemelerde, uyuşturucu maddelerin kime ait olduğunun tespit edilmesi için kontrollü teslimat yapılmasına karar verildi.

EKİPLER KILIK DEĞİŞTİRDİ

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kargo teslimatının yapılacağı adresleri mercek altına aldı. Ekipler uyuşturucu madde yerine aynı renkte kum yerleştirildi. Ekipler kargo görevlisi kılığına girerek gerçek kargo yetkilileriyle birlikte alıcı adreslerine götürdü.

6 FİRMA YETKİLİSİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Levent'teki lüks bir plazadaki ofise yapılan teslimat sırasında operasyona eş zamanlı olarak start veren jandarma ekipleri, 6 farklı firma yetkilisini gözaltına aldı. Uyuşturucu kaçakçılığı ile ilişiği olduğu belirlenen holding patronu Ali Osman Akat ile birlikte Ali K., Mustafa G., Sarra C., Süleyman Y. ve Tevfik Akan A., 13 Aralık'ta jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İş adamı Akat, kozmetik ürünlerinin ihracatını yaptığını, olayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti. Şüphelilerden Ali Osman Akat, Süleyman Y. ve Tevfik A., 17 Aralık'ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...