Brezilya'nın 'Yılan Adası' değil Yüksekova

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Brezilya'nın 'Yılan Adası' değil Yüksekova

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hakkari Yüksekova'ya bağlı Yürekli ile Karabağ köylerinin arasında bulunan ‘Yılan Pınarı’ bölgesinde sürü halinde yılanlar yeniden ortaya çıkmaya başladı.

Baharın gelmesiyle birlikte yılanlarda ortaya çıkmaya başladı. Hakkari Yüksekova'daki bir bölgede sürü halinde yılanların olduğu görülüyor. Görenleri korkutan yılanların aslında zararsız ve su yılanı olduğu ortaya çıktı.

Yürekli ve Karabağ köyleri arasındaki bölgede yol boyu sürü halinde yılanların bulunması Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırırken, görenleri ise hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Özellikle insanların olmadığı zamanlar açık alanlara çıkan yılanların zehirsiz olduğu da biliniyor.

'KİMSE BU YILANLARI ÖLDÜRMESİN'

Yılan Pınar'ındaki yılanların zararsız olduğunu belirten Ayhan Çelik, “Nisan ayının başların yılanlar çıkıyor. Bölgeye zaten ‘Yılan Pınarı’ deniliyor. Bu yılanlarda zararsız hayvanlardır. Kimse bu yılanları öldürmesin. Evet korkunç bir görüntüsü var ama kesinlikle zarar vermiyorlar.

'HEPSİ ZARARSIZ VE SU YILANI'

Özellikle her yıl olduğu gibi havaların ısınmasıyla yılanlar çiftleşme dönemiyle buralara akın ediyor. Yıllardır burada yılanlar var. Bizim bir ricamız var. Özellikle bu taraflara gelen vatandaşlara, yol boyu yılanlar çıkmış ve sürü halinde olabilirler ama asla zarar vermiyorlar. Hepsi zararsız ve su yılanıdır” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...