İstanbul'da göçmen operasyonu: 244 kişi yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul'da göçmen operasyonu: 244 kişi yakalandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul’da yapılan operasyonlarda 244 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenlere ev verenlere ve çalıştıranlara para cezası kesildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘göçmen kaçakçılığı’ ile ilgili 19 ve 21 Nisan tarihleri arasında Kartal, Başakşehir, Şişli, Bayrampaşa ve Bağcılar ilçelerinde operasyon ve yaya uygulamaları gerçekleştirildi. Yapılan operasyonlarda 119’u Afganistan, 68’i Suriye, 26’sı Pakistan, 26’sı Bangladeş ve 5’i Türkmenistan uyruklu olmak üzere toplam 244 düzensiz göçmen yakalandı.

PARA CEZASI KESİLDİ

Operasyonlar çerçevesinde, düzensiz göçmenlere evlerini kiraladıkları belirlenen 21 kişiye ise 285 bin 714 lira para cezası uygulandı.

Ayrıca 7 düzensiz göçmeni sigortasız çalıştırarak işyerinin deposunda barındırdığı tespit edilen 1 işverene de 18 bin 18 lira idari para cezası verildi.

Yakalanan düzensiz göçmenlerle ilgili sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...