Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursa'da düşen uçakla ilgili kritik ayrıntı: Saat dolduruyormuş

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bursa'da düşen uçakla ilgili kritik ayrıntı: Saat dolduruyormuş

YAŞAM Haberleri  / AA

Bursa'da, mahalle arasına düşen tek motorlu eğitim uçağının ait olduğu havacılık firması yetkilisi S.P. uçağı kullanan Murat Avşar'ın (32) lisansını yükseltmek için saat doldurma uçuşu yapmak amacıyla havalandığını bildirdi.

Osmangazi ilçesinde mahalle arasına düşen tek motorlu uçakla ilgili açıklamalarda bulunan firma yetkilisi S.P. Furkan Otkum'un (29) uçakta gözetmen pilot olarak bulunduğunu belirtti.

"LİSANS YÜKSELMEK İÇİN SAAT DOLDURUYORDU"

Uçağı Murat Avşar'ın kullandığını aktaran S.P. "Murat Avşar da pilot. Lisansını yükseltmek için saat dolduruyordu. Saat doldurma uçuşu yapıyordu yani, 10 saat dolduracaktı. Bu 10 saat uçuştan sonra havayolları için eğitimine devam edecekti. Saat doldurmanız gerekiyor, sonrasında üst kura geçiyorsunuz." dedi.

Bursa'da düşen uçakla ilgili kritik ayrıntı: Saat dolduruyormuş

"UÇAKTA NE YAŞANDI HENÜZ BİLİNMİYOR"

Uçağın tırmanışına ve kalkışına bakıldığında düşme sebebinin teknik arıza olmadığını savunan S.P. "Uçak içinde ne yaşandığını bilemiyoruz küle döndüğü için." değerlendirmesinde bulundu.

Bursa'da düşen uçakla ilgili kritik ayrıntı: Saat dolduruyormuşEvlerin arasına tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu yangın çıkmış, durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edilmişti. Yangını söndüren ekipler, Otkum ve Avşar'ın yaşamını yitirdiğini belirlemişti.

Kazanın ardından Ankara'dan gelen kaza kırım ekibi enkazda inceleme yaptı. İncelemelerin ardından uçağın enkazı sokaktan kaldırıldı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...