Güneşe aldanmayın! Meteoroloji uyardı, sağanak etkili olacak (8 Mayıs 2022 hava durumu)

Düzenleyen:
Güneşe aldanmayın! Meteoroloji uyardı, sağanak etkili olacak (8 Mayıs 2022 hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji 8 Mayıs 2022 hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bugün özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken, yurdun kalan kesimlerinde ise hava parçalı bulutlu ve güneşli geçecek. Önümüzdeki günlerde ise yurt genelinde özellikle doğu kesimlerde sağanağın devam edeceği öngörülüyor.

Meteoroloji son dakika hava durumu tahmin raporunu yayımladı, 8 Mayıs 2022 hava nasıl olacak belli oldu. Pazar planı yapanlar 'bugün hava nasıl olacak' diye merak ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahmin haritasını yayımladı. Doğu Karadeniz'in ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı beklenirken, diğer yerlerde havanın az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

8 MAYIS 2022 HAVA DURUMU

Bugün yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Sivas, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur, yer yer kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Van çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Güneşe aldanmayın! Meteoroloji uyardı, sağanak etkili olacak (8 Mayıs 2022 hava durumu)8 Mayıs 2022 hava durumu tahmin haritası

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı ve güney kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

"BATIDA 3-4 GÜN YAĞIŞ YOK"

Prof. Dr. Orhan Şen, "Yağış doğuya yaslandı. Batıda 3-4 gün yağış yok. Pazartesi akşamı ve Çarşamba günü 10'ar saatlik Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgesine yağış geliyor. Doğuda yağışa devam. Sıcaklıklar batıda ortalamada, doğuda altında" dedi.

Güneşe aldanmayın! Meteoroloji uyardı, sağanak etkili olacak (8 Mayıs 2022 hava durumu)9 Mayıs 2022 hava durumu tahmin haritası

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu 18
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 19
İzmir: Parçalı bulutlu 26
Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu 27
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 24
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...