Kilosu 100, 2 adedi 1 TL

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kilosu 100, 2 adedi 1 TL

YAŞAM Haberleri  / İHA

Halk pazarında sebze fiyatlarında düşüş yaşanırken meyve fiyatlarında artış gözlerden kaçmıyor. Kilosu 100 lira olan kirazın 2 adedi 1 liraya satılıyor.

Kayseri’de haftanın her günü kentin farklı noktalarında kurulan halk pazarlarında sebze fiyatlarındaki düşüşler tezgahlara yansıdı. Yaz aylarının başlamasıyla yaz meyveleri de kendileri Pazar tezgahlarında göstermeye başladı. Sebze fiyatlarında düşüş meyve fiyatlarında artış yaşandığını söyleyen pazarcı Furkan Mağara,  “Sebze ve meyve karışık olarak satıyoruz. Sebzede çok fazla bir düşüş var. Meyve yükselişte. Yeni gelen ürünler var. Meyve şu anda yüksek seyrediyor. Salatalık 2,5-3 TL, patlıcan 10 TL, biber 10 TL, domates biraz yüksek 15-20 TL civarında satılıyor. Meyveye gelecek olursak, karpuz aylardır düşmüyor 15 TL’ye tezgahlarda satılıyor ve şu anda mevsiminin çok üzerinde. Meyvenin fiyatı biraz yüksek” ifadelerini kullandı.

Kilosu 100, 2 adedi 1 TL

MEYVE FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Meyve fiyatlarının yüksek olmasının sebebinin tezgahlarda yeni yer almasının olduğunu ifade eden Mağara, “Yerli karpuzumuz çıkmadı. İran’dan geliyor, mesafe biraz uzun o yüzden karpuzun fiyatı yüksek. Yine kayısının ilk haftası yani yüksek ama normal görüyoruz. İleriki zamanlarda düşmesini umut ediyoruz. Sebzede kışın böyleydi ve düştü. Havaların ısınmasıyla düşer diye düşünüyoruz. Vatandaşlarımızı her daim pazarlara davet ediyorum. Yani fiyatlar manava ve markete göre çok uygun” dedi. Meyve fiyatlarındaki düşüş beklentisi devam ederken sevilen meyve kirazın fiyatını görenler şaşırıp kaldı. Kilosu 100 lira olan kirazın 2 adedi 1 liraya satılıyor.

Kilosu 100, 2 adedi 1 TL

                                          

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...