Fiyatı fırlayan ayçiçek yağı ödül oldu! Yarışmayı kazanana ağırlığınca yağ verilecek

Düzenleyen:
Fiyatı fırlayan ayçiçek yağı ödül oldu! Yarışmayı kazanana ağırlığınca yağ verilecek

YAŞAM Haberleri

Edirne'de "10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali" kapsamında hafta sonu "Acı Biber Yeme Yarışması" düzenlenecek. En çok acı biberi yiyen, ağırlığınca ayçiçeği yağıyla ödüllendirilecek.

10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali cuma günü başlıyor. Üç gün sürecek festival, her zamanki gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Etkinlik kapsamında 15 Mayıs Pazar günü "Acı Biber Yeme Yarışması" düzenlenecek. Yarışmada tava ciğerin olmazsa olmazı Karaağaç acı biberini en çok yiyen kişi ağırlığınca ayçiçeği yağı kazanacak.

"ALTIN YERİNE YAĞ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her yıl yarışma birincisine altın verildiğini ancak bu yıl aile bütçesine katkı amacıyla ödülü Ayçiçek yağı olarak belirlediklerini belirtti. Festivalin "Edirne’ye gel, ciğerimi ye" temasıyla gerçekleşeceğini aktaran Gürkan, "Malum ayçiçeği yağı fiyatları çok arttı. Biz de bu senenin en çok acı biber yiyen yarışmacısını kendi ağırlığınca Ayçiçek yağı ile ödüllendireceğiz. Amacımız şu anda çok pahalı olan Ayçiçek yağı ile yarışma birincisinin ailesine katkı yapmak. Çekişmeli bir yarışma olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...