Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arıcılık projesine sabotaj! Dışa bağımlılığı bitirecekti

Arıcılık projesine sabotaj! Dışa bağımlılığı bitirecekti

YAŞAM Haberleri

Türkiye'yi arıcılıkta dünya birincisi yapacak, ilaç ithalatını azaltacak projeye hançer vuruldu. Kimliği belirsiz kişiler, dört milyon özel ırk arıyı telef edip kraliçelerini çaldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necati Muz, bilimsel çalışmalar için altı sene önce 200 kovanda arı beslemeye başladı. İlaç yapımında kullanılacak arı ürünlerinin üretilmesi için gerçekleştirilen projeye, Tarım ve Orman Bakanlığı da destek verdi. Uçmakdere mevkiinde bulunan kovanlar, geçtiğimiz günlerde tahrip edildi. Jandarma zanlıların peşine düşerken Muz, bu olayı "Tamamen genetik ve bilgi içerikli proje hırsızlığı" şeklinde yorumladı.

Arıcılık projesine sabotaj! Dışa bağımlılığı bitirecekti

200 kovanın da kullanılamaz hâle getirildiğini, yaklaşık dört milyon arının telef edildiğini aktaran Prof. Dr. Muz "Kraliçe arılar, hastalıklara dayanıklı üstün arı ırkları ve yüksek protein içerikli örnekler çalındı. Bu arıların özelliği uysal olması ve yüksek miktarda bal üretmesiydi. Amacımız, kimyasal ilaç üretiminde kullanılan maddelerin ithalatına son vermek, stratejik önem taşıyan arıcılık konusunda Türkiye’nin sahip olduğu dünya ikinciliğini daha da yukarıya taşımaktı. Projeyi 2023 yılında lanse edecektik. Bizi yıldıramayacaklar. Vazgeçmeyeceğiz ve bütün hırsımızla kaldığımız yerden devam edeceğiz. Projeyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına tamamlayarak patentini Tarım Bakanlığımıza hediye edeceğiz. Ürünleri ürettikten sonra hem tüketicilerimize hem de arıcılarımıza dağıtacağız" diye konuştu.

Arıcılık projesine sabotaj! Dışa bağımlılığı bitirecekti

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...