Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eda Nur Kaplan davasında sanıklara beraat kararı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Eda Nur Kaplan davasında sanıklara beraat kararı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ankara’da cinsel saldırıya uğradığını ifade eden Eda Nur Kaplan oturduğu binanın 15. katından atlayarak intihar etmişti. Mahkeme Kaplan'ın ölümünden sorumlu tutulan iki sanık için beraat kararı verdi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Arduçoğlu ile Kaplan’ın annesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

18 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENMİŞTİ

Daha önceki celsede mütalaayı açıklayan savcı, sanıklar Güzelyurt ve Arduçoğlu hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemişti.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ

Karar öncesi son sözlerini söyleyen sanık Arduçoğlu, Kaplan ailesinin televizyon programlarında adalet aradığını, kendisinin ise adalet güveninin tam olduğunu ve suçsuz olduğunu belirtti.

Diğer sanık Güzelyurt ise bütün delillerin ortada olduğunu ve verilen karara karşı boynunun kıldan ince olduğunu beyan etti.

Tutuklu sanıkların beyanlarının ardından kararı açıklayan mahkeme, sanıklardan Arduçoğlu ve Güzelyurt’un beraatine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

7 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan olayda Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, iki isim hakkında şikâyette bulunduktan bir hafta sonra intihar etmişti. Kaplan, intiharından 1 hafta önce kendisine cinsel saldırıda bulundukları gerekçesiyle şikayette bulunmuş, Güzelyurt ve Arduçoğlu çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan tutuklanmıştı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...