Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Müsilaj geri mi dönüyor? Büyükada açıklarında endişelendiren görüntü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Müsilaj geri mi dönüyor? Büyükada açıklarında endişelendiren görüntü

YAŞAM Haberleri  / İHA

Geçen sene Marmara Denizi'nde başlayan ve temizliği için büyük çaba harcanan müsilajla ilgili endişelendiren görüntü Büyükada açıklarında kaydedildi. Denizde oluşan müsilaj benzeri küçük tabaka, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Geçen sene sıcaklıkların artmasıyla birlikte Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile belediyelerin ortak çabası ile sona erdirilmişti.

Özellikle son dönemde Gemlik, Tekirdağ ve Balıkesir'den gelen haberlerde müsilajın etkisini tamamen kaybettiği ve müsilaj nedeniyle geçen yıl ölen deniz süngerlerinin bu yıl canlanmaya başladığı ifade edilmişti. Aynı zamanda balık popülasyonunun da arttığı belirtilmişti.

BÜYÜKADA AÇIKLARINDA ENDİŞELENDİREN GÖRÜNTÜ

Olumlu haberlerin ardından Büyükada açıklarından gelen görüntü, 'müsilaj geri mi dönüyor' endişesine neden oldu. Denizde müsilaj benzeri kirliliğe rastlandı. Deniz yüzeyinde oluşan küçük tabaka, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Havaların ısınmaya başlamasıyla geçtiğimiz haftalarda da Beylikdüzü Ambarlı açıklarında yine  müsilaja benzer kirlilik tabakası görüntülenmişti. Bu yıl müsilaj görüntüsü ise ilk kez şubat ayında Maltepe açıklarında kaydedilmişti.

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mustafa Sarı ise ilerleyen süreçte gerekli tedbirlerin alınmaması halinde müsilajın tekrar görülebileceği uyarısında bulunmuştu.

Deniz salyası olarak bilinen müsilaj, geçtiğimiz yıl Mart ayında Marmara ve Ege Denizi’nde ortaya çıkmıştı. Marmara Denizi’ni kaplayan müsilaj, geçtiğimiz aylarda Maltepe sahili açıklarında görüntülenmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...