Kaçak Hac yapanlar sınır dışı edilecek

/ Kaynak: CHA
Kaçak Hac yapanlar sınır dışı edilecek

YAŞAM Haberleri  / CHA

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Hac vazifesi için Suudi Arabistan'a ulaşanların sayısı 1 milyon 100 bin 544 kişiye ulaştı.

Suudi Arabistan yönetimi ise Hac için yaptığı çalışmalara devam ediyor. Mekke Emirliği, ülkede kaçak Hac yapanları sınır dışı etme kararı aldı. Ayrıca bu şahıslar 10 yıl boyunca Suudi Arabistan'a giriş yapamayacak. nbsp;Yüz binlerce Müslüman'ın akın ettiği Mescid-i Haram'da genişletme çalışması devam ediyor. Kral Abdullah bin Abdülaziz ismini taşıyan proje, proje 2015 yılında bittiğinde Kâbe çevresinde aynı anda 1,5 milyon kişi namaz kılabilecek. Mevcut durumda saatte 45 bin kişi tavaf yapabilirken bu rakam 130 bine çıkacak. Genişletme kuzey ve kuzeydoğu yönünden, kuzeybatıya doğru ilerliyor. Projenin 1. aşaması bu yıl, 2. aşaması 2014'te ve son bölümü 2015'te tamamlanacak. nbsp;Genişletme çalışmaları devam ederken Suudi Arabistan yönetimi de kaçak yollarla Hac yapılmasının önüne geçmeye çalışıyor. Bu doğrultuda çeşitli kararlar alan yönetim, yakalanmaları halinde kaçak Hac yapanları sınır dışı edecek ve 10 yıl boyunca ülkeye girişlerine izin vermeyecek. nbsp;Mekke Emirliği, Suudi Arabistan'da ikamet eden yabancıların izinsiz Hac yaptıkları takdirde yakalamanları durumunda Suudi Arabistan'dan hemen sınır dışı edileceklerini bildirdi. Bu şahısların 10 yıl boyunca Suudi Arabistan'a girişi yasaklılar listesinde yer alacağını belirtti. CİHAN
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...