Nisa bebekle ilgili mahkemeden yeni karar: İsmi değiştirildi

Düzenleyen:
Nisa bebekle ilgili mahkemeden yeni karar: İsmi değiştirildi

YAŞAM Haberleri

Tüm Türkiye'yi ağlatan Nisa bebek ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde sağlık durumuna ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkmış, Nisa bebeğe kök hücre nakli yapıldığı ve nefes borusuna dışarı delik açılarak yeni bir nefes alma deliği elde etme işlemi için süreç başlatıldığı belirtilmişti. Son dakika gelişmesine göre; Nisa bebeğin adı mahkeme kararıyla değiştirildi. İşte Nisa bebeğe dair son gelişmeler...

Mart ayında İstanbul'un Pendik ilçesinde boş bir arazide ambulans ekibi tarafından bulunan ve Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın hem sütannelik yaptığı hem de adını Nisa Mihriban koyduğu talihsiz bebek, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Çocuk bakımevine götürüldükten bir gün sonra rahatsızlanan ve 1 Nisan'da hastaneye kaldırılarak tedavisine başlanan Nisa bebeğe kök hücre nakli yapıldığı ve nefes borusuna dışarı delik açılarak yeni bir nefes alma deliği elde etme işlemi için süreç başlatıldığı öğrenilmişti.

NİSA BEBEĞİN ANNESİNE DAİR YENİ DETAYLAR

Nisa bebeğin annesi Ebru S. ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Sabah'ın haberine göre, Ebru S.'nin 3 kardeşin ortancası olduğu, ortaokuldan sonra dersleri kötü olduğu için okulu bıraktığı ve 2019'da tanıştığı Uğut T. ile kaçtığı öğrendildi. Annesi, her ne kadar eşi kızsa da kızı Ebru S.'yi hiç bırakmadı, kızıyla iletişimi koparmadı. Ebru S., Uğur T.'nin 9 kişilik ailesiyle yaşarken bir bebek dünyaya getirdi ancak şiddet gördüğünü belirtip bebeğini bırakarak evden ayrıldı.

ANNEANNESİ NİSA BEBEĞİ KABUL ETMEDİ

Ebru S.'nin annesi, kızının her daim yanında olduğunu belirtti ancak torununa bakamayacağını söyledi, Nisa bebeğini bakımını kabul etmedi. Üstelik anneanne, iddialara göre öz kızı Ebru S. için, "Sokakta kalmasındansa cezaevinde kalması onun için daha iyi" ifadelerini kullandı.

Bu yaşananlardan sonra uzmanlar, Nisa bebeğin bakım ve sağlık tedbirlerinin alınması gerektiğini, yaşına ve durumuna uygun bir kuruluşa nakledilme durumunun ise değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koydular.

NİSA BEBEĞİN İSMİNİ DEĞİŞTİRİLDİ

Nisa bebeğin sağlık durumuna ilişkin yeni bilgiler geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarken, bir yandan da mahkemelerin Nisa bebekle ilgili kararlar verdiği belirlendi. Nisa Mihriban Y. olarak konulan isim, tespit üzerine Ebrar Nil S. olarak değiştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise, bebeğin korunmaya muhtaç çocuk statüsünde değerlendirilip acil koruma altına alınmasını talep etti.

Bakırköy Çocuk Mahkemesi, Nisa bebeğin acilen koruma altına alınmasına, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yaş durumuna uygun bir kuruma yerleştirilmesine karar verdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...