Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 köyü hastanelik olmuştu, zehirlenmenin nedeni belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
2 köyü hastanelik olmuştu, zehirlenmenin nedeni belli oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Karabük’te iki köyde çok sayıda kişinin zehirlenme şüphesi ile hastaneye başvurduğu olay sonrası içme suyundan alınan numune sonuçlarında bakteriyolojik bulgulara rastlandı.

Karabük’ün Eskipazar ilçesine bağlı Karahasanlar ve Üçevler köyünde çok sayıda kişi geçen Ramazan bayramında ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Bu kişiler tedavilerinin ardından taburcu edilirken, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de 5 köyün içme suyunu karşılayan depo ile vakaların görüldüğü 2 köydeki çeşme suyundan numune alarak incelenmek üzere Halk Sağlığı Laboratuvarı’na göndermişti. Yapılan tahlillerde içme suyunun bakteriyolojik açıdan uygunsuz olduğu görüldü.

İÇME SUYU İSHALE HATTINA DERE SUYU KARIŞTI

Yapılan incelemede ise içme suyu ishale hattının geçtiği dere yatağındaki boruların zarar gördüğü ve içerisine dere suyunun karıştığı tespit edildi.

Suyun kirliliğine yol açan Soğanlı Çayı’ndan geçen isale hattında gerekli onarımlar yapıldı.

Köy sakinlerinden kontrol numunesi alınıncaya kadar şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması istendi. Kontrol numunesinin bu hafta çarşamba günü alınacağı öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...