Evinden, Türkiye'nin en ölümcül zehirli yılanı çıktı!

Düzenleyen:
Evinden, Türkiye'nin en ölümcül zehirli yılanı çıktı!

YAŞAM Haberleri

Türkiye'nin en ölümcül zehirli yılanı olarak biliniyordu, Iğdır'da bir evin bahçesinde bulundu. Ev sahibi tarafından yakalanan yılan Ağrı Dağı'na bırakıldı.

Iğdır’da evinini bahçesine giren koca engerek yılanını gören vatandaş şaşkına döndü. Türkiye'nin en ölümcül zehirli yılanı olarak da bilinen engereği yakalayan ev sahibi daha sonra hemen ekipleri çağırdı. Olay Karakoyunlu ilçesine bağlı Alican köyünde yaşandı. Fırat Ballandı, evinin bahçesinde engerek yılanı gördü. Korkusunu bir kenara atan ev sahibi yılanı yakalayarak bir kutunun içine koydu ve durumu hemen ekiplere haber verdi. 

Evinden, Türkiye'nin en ölümcül zehirli yılanı çıktı!

ZEHİRLİ YILAN DOĞAL ORTAMINA SALINDI

Köye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri yakalanan yılanın dünyanın en zehirli yılan türlerinden olan ve ısırması halinde 10 dakika içerisinde öldürebilen engerek türü yılan olduğunu tespit etti. Yılanı teslim alan yetkililer yılanı Ağrı Dağı eteklerindeki doğal ortamına bıraktı.


Koca engerek yılanı ölümcül zehre sahip olması yanında soyu tükenme riskiyle karşı karşıya olan bir yılan türü olarak biliniyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...