İzmir'de şafak operasyonu, 20 gözaltı

/ Kaynak: CHA
İzmir'de şafak operasyonu, 20 gözaltı

YAŞAM Haberleri  / CHA

İzmir'de Kurban Bayramı öncesi piyasaya yüklü miktarda sahte para süreceği belirlenen şebekeye yönelik, 25 adrese şafak operasyonu düzenledi.

İzmir polisi, Kurban Bayramı öncesi piyasaya yüklü miktarda sahte para süreceği belirlenen şebekeye yönelik, 25 adrese şafak operasyonu düzenledi. Dört il ve bir ilçede, Özel Harekât ekiplerinin de destek verdiği ve toplam 200 polis memurunun katıldığı operasyonda, 20 kişi gözaltına alınırken 250 bin lira sahte para ele geçirildi.İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İzmir, Aydın, Denizli ve Bursa ile Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, piyasaya yüklü miktarda sahte para sürüleceğini belirledi. Bir süre şüphelilere yönelik teknik ve fizik takip yürüttü. Şüphelilerin sahte parayı piyasaya süreceklerini belirleyince harekete geçti. Dört il ve Kuşadası'nda, saat 05.30 sıralarında eşzamanlı operasyon başlatıldı. Önceden belirlenen 25 ev ve işyerinde 20 kişi gözaltına alınırken 250 bin lira değerinde sahte para ve 5 adet sahte ehliyet ele geçirildi. nbsp;
AYNI SUÇTAN GÖZALTINA ALINDILAR
Şebeke üyelerinin, sahte parayı Kurban Bayramı öncesi özellikle kurbanlık satış yerlerinde 18 yaşından küçük çocukları kullanarak piyasaya sürmek istediği iddia edildi. Yapılan incelemede, şüphelilerden bazılarının daha önce de aynı suçtan gözaltına alındığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...