Kadir Şeker ile ilgili yeni gelişme! Yargıtay, cezayı fazla buldu

Düzenleyen: / Kaynak: SABAH/İHA
Kadir Şeker ile ilgili yeni gelişme!  Yargıtay, cezayı fazla buldu

YAŞAM Haberleri  / SABAH/İHA

Son dakika... Konya'da kavga eden bir çifti ayırmak isterken, sevgilisini döven adamı bıçaklayarak ölümüne neden olan Kadir Şeker 12 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Türkiye'nin konuştuğu olayda Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin Kadir Şeker kararını bozdu. Yerel mahkeme Yargıtay’ın bozma kararına uyarsa ve ilk kararındaki gibi Şeker’in cezasında iyi hal indirimi uygulanırsa verilen ceza 10 yıla düşecek.

 

Kadir Şeker, Konya’da Ayşe Dırla’ya şiddet uygulayan Özgür Duran’a müdahale etmek isterken Duran’ı bıçaklayarak ölümüne sebep olmuştu. Mahkeme, Şeker’i ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırmış, suçun tahrik altında işlendiği gerekçesiyle ceza 15 yıla çevrilmiş, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü. Verilen bu karara yapılan itirazın ardından dosya İstinaf Mahkemesi'ne gönderilmişti.

YARGITAY CEZAYI FAZLA BULDU

Yapılan itirazı inceleyen Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Şeker’in aldığı 12 yıl 6 ay hapis cezasını hukuka uygun buldu ve kararın temyiz edilmesi sonrasında dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, dosyayla ilgili olarak yapılan temyiz incelemesini tamamladı. Daire, Kadir Şeker'in cezasını fazla bularak bozdu. Kararda, maktul Duran’ın Kadir Şeker’e küfür ettiğine, üzerine yürüyerek tokat attığına ve boğazını sıkarak yaraladığına işaret edildi.

Yerel mahkeme bozmaya uyarsa Kadir Şeker'in alt sınırdan ceza alması ve mahkeme tarafından iyi hal indirimi uygulanması durumunda ceza 10 yıla indirilmiş olacak.

HÜKÜMLER UYGULANIRSA CEZA 10 YILA DÜŞECEK

Yargıtay 1. Ceza Dairesinin kararını değerlendiren avukat İsa Atakan Şahin, ilk derece mahkemesinin Yargıtay'ın kararına uyması halinde Kadir Şeker'in 12 yıl ile cezalandırılıp iyi hal indirimi ile birlikte neticeten 10 yıl hapis cezasına çarptırılacağına dikkat çekti.

"TAHLİYE EDİLECEĞİ KANAATİNDEYİZ"

Şeker'in tahliye edilip edilmeyeceği konusunda ise değerlendirmelerde bulunan Şahin, şu ifadeleleri kullandı:

"Mevcut infaz düzenlemeleri göz önünde bulundurulduğunda, Kadir Şeker bir yıl kapalı cezaevinde kalıp ardından açık cezaevinde cezasını tamamlayacaktır. Fakat, Covid-19 tedbirleri kapsamında açık cezaevinde bulunan mahkumların uzun süredir izinli olduğu göz önünde bulundurulduğunda Kadir Şeker bu durumda izinli olarak günlük hayatta cezasını sürdürecektir. Fakat bilindiği üzere Kadir Şeker 2 yıl 4 aydır tutuklu bulunmakta. Tutuklu bulunduğu süreden kapalı cezaevinde geçirmesi ereken süre mahsup edildiğinde, Şeker'in bir yıl 4 ayını tutuklu olarak geçirmesi yaşadığı hak mahrumiyetini gözler önüne sermektedir.İlk derece mahkemesinin Yargıtay'ın bozma ilamına uyması halinde tutuklulukta geçen süre sebebiyle yaşanılan mağduriyet ve hükmedilecek ceza miktarı göz önünde bulundurulduğunda ilk derece mahkemesi tarafından Kadir Şeker'in tahliye edilerek yargılamaya tutuksuz devam edileceği kanaatindeyiz."

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: SABAH/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...