İki yıl aradan sonra ilk kafile Suudi Arabistan’da

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İki yıl aradan sonra ilk kafile Suudi Arabistan’da

YAŞAM Haberleri  / İHA

Pandemi nedeniyle 2020’den beri yurt dışından hacı adayı kabul etmeyen Suudi Arabistan 2 yıl aranın ardından ilk hacı adayı kafilesini karşıladı. Bu yıl yurtiçi ve yurtdışından 1 milyon hacıyı kabul edecek olan Suudi Arabistan’a, ilk kafile Endonezya’dan geldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır yurt dışından hacı adayı kabul etmeyen Suudi Arabistan, 2022'nin ilk hacı adayı kafilesini karşıladı. Endonezya'dan gelen hacı adayı kafilesini taşıyan uçak, Medine'deki Prens Muhammed bin Abdulaziz Havalimanı'na indi. Yurt dışından gelen ilk hacı adayı kafilesi havalimanında Suudi Arabistanlı yetkililer ve Endonezya'nın Riyad Büyükelçisi tarafından karşılandı. Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'ndan Mohammed al-Bijawi yaptığı açıklamada, "Bugün Endonezya'dan bu yılki hacı adayların ilk grubunu aldık. Bugün, salgın nedeniyle 2 yıllık bir aradan sonra yurt dışından misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

1 MİLYON HACI KABUL EDİLECEK

Suudi Arabistan bu yıl yurtiçi ve yurtdışından 1 milyon kişinin Hac ibadetini yapmasına izin verileceğini duyurmuştu. Covid-19 salgını nedeniyle 2021'de yalnızca yurtiçinden 60 kişinin Hac yapmasına izin verilirken, 2020'de ise yine yurt içinden sadece bin kişi Hac ibadetini yerine getirebilmişti. Hac ibadeti için Suudi Arabistan dışından hacı adayı kabulü 2019'da yapılmıştı. Salgından önce her yıl yaklaşık 2.5 milyon kişi, Hac için Suudi Arabistan'a seyahat ediyordu. Bu yıl da sadece 65 yaş altındaki aşılı Müslümanlar Hac ibadeti yapabilecek. Yurt dışından gelen hacı adaylarının Suudi Arabistan'a varıştan en geç 72 saat önce yapılmış negatif PCR test sonucu göstermesi gerekiyor.

İki yıl aradan sonra ilk kafile Suudi Arabistan’da

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...