İlk hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İlk hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2022 yılının İstanbul’daki ilk hac kafilesi yola çıktı. Pandemi sebebiyle iki yıldır kutsal topraklara gitmek için bekleyen hacı adayları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Koronavirüs sebebiyle iki yıldır yapılamayan hac ibadetine bu sene vakaların azalmasıyla izin çıktı. 2022 Hac dönemi için 6 Haziran’da kutsal topraklara başlayan yolculuk, ilk hacı adaylarının uğurlanma töreniyle başladı.

İlk hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Üsküdar Belediyesi tarafından Harem’de gerçekleştirilen törene Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 81 İlin müftüleri ve İstanbul Valisi Ali Yerli Kaya katıldı.

İlk hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

"HAC EN KAPSAMLI İBADETTİR"

Burada bir konuşma yapan Erbaş "Hac bir eğitimdir, bir okuldur. Bize İslam’ın temel ilke ve değerlerini hem teorik hem pratik olarak öğreten bir mekteptir" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş “En büyük vuslat ve en büyük heyecandır hac. Sizlere baktığımda bunu apaçık bir şekilde görüyorum. Şu an da yaşadığınız duyguları izah etmem imkansız. Hac, sayısız hikmetler ive güzellikleri içinde bulunduran mübarek bir yolculuk, kutlu bir ibadet, büyük bir arınma mevsimi, tövbe ve dua zamanı, rahmet ve marifet iklimidir. Hac, İslam’ın en kapsamlı ibadetidir. Her bir uygulamasının ifade ettiği mana ile Müslüman hayatının temel ilkelerini bünyesinde toplayan bir ibadettir" ifadelerini kullandı.

İlk hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

"ÜÇ GÜNDÜR HEYECANDAN UYUYAMIYORUM"

Göz yaşlarına boğulan hacı adayı Ragıf Doğan da "2009 yılında yazıldım, 2020'de çıktı, tam 11 sene sonra... Pandemiden dolayı gidemedik. Allah herkese nasip etsin. Bu duygunun tarifi yok. Heyecandan üç gündür uyuyamıyorum" diye konuştu.

İlk hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Daha sonra yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşları döken hacı adayları, Sabiha Gökçen Havalimanına uğurlandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...