Türkiye'de başka örneği yok! 3 bin nüfuslu ilçeye turist akın edecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Türkiye'de başka örneği yok! 3 bin nüfuslu ilçeye turist akın edecek

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kastamonu'nun 3 bin nüfuslu ilçesi Azdavay'da bulunan Çatak Kanyonu üzerine kurulan cam teras, ilçeye büyük katkı sağlayacak. 450 metre yükseklikte bulunan ve Türkiye'de benzeri bulunmayan cam terası yaklaşık 300 bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Son yıllarda doğa ve tabiat turizminin öne çıkan adreslerinden olan Kastamonu’da, Küre Dağları Milli Parkı içinde yer alan Çatak Kanyonu’nda 450 metre yüksekliğe inşa edilen Azdavay Cam Teras, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. 450 metre yükseklikten adeta ziyaretçilerine hem adrenalin hem de görsel şölen sunan Azdavay Cam Terası görmek isteyenler terasın önünde adeta kuyruk oluşturuyor.

2 KİLOMETRELİK KAYA PATİKA YOLU YAPILACAK

Muhteşem manzarası ile görsel şölen sunan Çatak Kanyonu, şimdi de kanyon içerisine yapılacak kaya patika yolu ile dikkatleri üzerine çekecek. Çatak Kanyonu içerisinde kaya üzerine C şeklinde 2 kilometre uzunluğunda oyularak yapılacak kaya patika yolu, Türkiye’de de bir ilk olma özelliği taşıyacak. 2 kilometre yolun sonunda da kanyon içerisinde akan 27 metre yüksekliğindeki şelale ziyaretçileri karşılayacak.

Projesi hazırlık aşamasında olan kaya patika yolu tamamlandığında 3 bin nüfusu bulunan Azdavay ilçesine 300 binden fazla turistin gelmesi hedefleniyor.

ZİYARETÇİLERİ YÖRESEL KIYAFETLİ KADINLAR KARŞILAYACAK

Çatak Kanyonu cam terasına yapılan kafeteryada 600 yıllık geleneksel coğrafi işaretli yöresel kıyafetler giymiş kadınlar tarafından ziyaretçiler karşılanacak. Azdavay Belediyesi tarafından işletmesi yapılan cam terası gezen ziyaretçiler, yorgunluklarını bu kafeteryada atma imkânı bulacaklar.

2 YILDA 100 BİN ZİYARETÇİ

Dünyada çok az örneği olan fakat Türkiye’de şu ana kadar hiç örneği olmayan Çatak Kanyonu içerisinde kaya üzerine C şeklinde patika yolu yapacaklarını belirten Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, "Coğrafi işaret aldığımız 600 yıllık geleneksel kıyafetimizi giyen bayanlarımızın yapmış olduğu yöresel yemekler, Azdavay’ımızın en büyük değerleridir. Özellikle Çatak Kanyonu üzerinde yapmış olduğumuz cam teras, yaklaşık 2 yıldan beri üst üste 100 bin ziyaretçiyi ağırladı. Hedefimiz inşallah Suğla Yaylası ve Azdavay Atlı Turizm Merkezi’nde yapacağımız konaklama ve diğer alt yapı çalışmalarına ek olarak Çatak Kanyonu içerisindeki 2 kilometre kaya patika yolu yapmak. Bunlar yapılınca en az 300 bin ziyaretçiyi Azdavay’da görmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

"HEDEFİMİZ 300 BİN ZİYARETÇİ"

Hedeflerinin 3 bin nüfuslu ilçeyi 300 bin ziyaretçinin geldiği bir turizm yeri yapmak olduğunu ifade eden Civelek, "Sürekli ve sürdürülebilir bir turizm altyapısı oluşturmak hedeflerimiz arasında. Sürdürülebilir olması içinde mutlaka bir kültürel değeri olması lazım, kültürel değerler üzerinde yürümesi lazım, aynı zamanda doğamızın asla bozulmadan ziyarete sunulması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda da çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"Azdavay 3 bin nüfuslu bir ilçe, birinci aşamadaki hedefimiz 100 bin turisti ağırlamak" diyen Civelek, "Rabbim iki senedir de en az 100 bin kişinin geldiği bir ilçe olmayı nasip etti. Özellikle cam teras aynı zamanda suğla yaylası, atlı turizm merkezi ile ilçeye gelen turist sayısı 100 bini aştı. Kanyon içerisine yapacağımız 2 kilometrelik kaya patika yolu, dünyada çok az sayıda örneği olan ama Türkiye’de hiç örneği olmayan ve tamamen doğasında kayayı yarım C şeklinde oyarak özellikle taş düşmesi, kaya düşmesi gibi hiçbir tehlike arz etmeyen bir parkur olacak. Bu 2 kilometrelik parkurun sonunda 27 metre yükseklikten akan şelale ziyaretçileri karşılayacak. Bu ziyaretçi sayısını ilçemizde en az 300 bine çıkaracaktır" şeklinde konuştu.

"CAM TERASI GEZERKEN HEYECANLANDIM"

Çatak Kanyonu cam terasını gezmek üzere Azdavay’a gelen Mustafa Yasin Çakar, "Kastamonu’da üçüncü günümüz. 3 gündür Kastamonu’yu yediden yetmişe vakit yettiğince geziyoruz. Bugün doğa temalı gezimizi yapıyoruz. Şu anda Çatak Kanyonu’nda, dünyanın en büyük kanyonlarından bir tanesindeyiz. Bu noktada gerçekten heyecan vericiydi" dedi.

Cam terası gezen ziyaretçilerden Serap Değirmenci de şunları kaydetti: Kastamonu’yu çok beğendim, daha önce de bir kez gelmiştim ama bu seferki gelişim ve gezilerimiz daha bir farklı oldu. Çünkü Kastamonu’nun gastronomisine ve doğal güzelliklerine tanıklık ettik. Bu kanyona ilk defa geldim. Çok güzel, çok değerli. Cam teras olayı da gayet iyi olmuş. En azından doğanın korunması açısından güzel, insanları güzel, her şey çok güzel, çok beğendim. Ben yükseklik korkusu olan bir insanım ama cam teras sayesinde aşağı gayet rahat bakabildim, tabi demirlerin emniyetli olması bana bu güveni verdi. Gayet güzel düşünülmüş. Hoş bir düşünce.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...