Bu tarlada herkes kendi ürününü topluyor! İşe 60 fideyle başladı, şimdi talebe yetişemiyor

Düzenleyen:
Bu tarlada herkes kendi ürününü topluyor! İşe 60 fideyle başladı, şimdi talebe yetişemiyor

YAŞAM Haberleri

Bilecik'te hobi olarak çilek yetiştirmeye başlayan vatandaş, 4 yılda 2,5 dönüm araziden 60 dönüme çıktı. Bilecik, Eskişehir ve Bursa gibi çevre illerden gelen vatandaşlar ellerindeki sepetlerle tarlaya girip, istediği çileği toplayarak satın alıyor.

Koronavirüs döneminde ve sonrasında vatandaşların doğal ürünlere olan talebi arttı. Bilecik'te 4 sene önce hobi olarak çilek yetiştirmeye başlayan ve işi büyüterek 60 dönümde kadar çıkartan Yalçın Nar, arazide herkesin kendi çileğini topladığını belirterek pazarda satacak kadar çilek kalmadığını belirtti.

Bilecik merkeze bağlı Ulupınar köyünde yaşayan Yalçın Nar, 4 sene önce hobi olarak kendi ailesine ve çocuklarına yetecek kadar çilek üretmeye başladı. Ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle başta 2,5 dönüm olan bahçesini 6 dönüme, ardından 16 dönüme son olarak da 60 dönüme çıkaran Nar, "Güzel çilekler ürettik, güzel çilekler yetiştirdik. Vatandaşımızı bahçemize davet ettik. Vatandaşımız burada kendi topluyor çileğini" dedi.

"PAZARA ÇİLEK ÇIKARAMIYORUZ"

Herkesin tadına bakarak ve seçerek istediği çileği toplama imkanına sahip olduğunu belirten Nar, "Vatandaşımız memnun, burada vatandaş geliyor topluyor. Çileğimiz burada tükeniyor, pazara çilek çıkaramıyoruz bu yönden. İnşallah biz bunu 60 dönüm değil 100 ton 150 ton, 100 dönüm 150 dönüm gibi yerlere çıkarmayı planlıyoruz. İlk zamanlarda pazara çıkarıyorduk" ifadelerini kullandı.

Çilek bahçesine annesiyle çilek toplamaya gelen Tuncay Çankaya, birkaç yıldır buraya geldiklerini anlatarak, "Burada toplamak daha doğal oluyor. Hem kendi ellerimizle topladığımız çileği yemek daha farklı" dedi.

"Burası Bilecik için bulunmayan bir nimet" diyen Çankaya, "İnsanlar artık doğal ürünler istiyorlar. Son zamanlarda, özellikle pandemiden sonra tarımın önemi, doğal ürünlerin önemi bir kat daha arttı. İlk açıldığından beri doğal olması, dalından olması nedeniyle biz de gelip buradan ürünleri topluyoruz. Bunun reçelini falan da yapıyoruz. Böyle tüketmek daha güzel oluyor. İnsanlara da tavsiye ediyoruz. Gelip buralarda hem doğal ortamları görmek hem de dalından yetiştirdikleri çilekleri yemek hem güzel hem de onlar için bir ayrıcalık" ifadelerini kullandı.

Öte yandan başta Bilecik, Eskişehir, Bursa ve çevre illerden gelen vatandaşlar ellerindeki sepetlerle tarlaya girip, istediği çileği toplayarak satın alıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...