Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İtalya'da bir köy var o köy gönül köyümüzdür

Düzenleyen:
İtalya'da bir köy var o köy gönül köyümüzdür

YAŞAM Haberleri

İtalya'da Manzori Dağlarının eteğindeki 'La Turchia' adıyla da tanınan Moena köyünün sakinleri, Türkçe bilmiyorlar fakat kendilerini Türk olarak tanıtıyorlar.

İtalya-Avusturya sınırındaki Moena köyü sakinlerinin tam 339 yıldır süregelen Türk hayranlıkları var. İkinci Viyana Kuşatması sırasında Balaban Hasan adlı Osmanlı askeri Türk yeniçeri, yaralı olarak İtalya'daki bu köye sığındı. Ölmek üzereyken, köyün sakinlerinin tedavisiyle şifa buldu. Daha sonra köyden bir kızla evlenen Balaban Hasan, o dönem kralın halktan istediği haksız vergilere karşı köylüyü harekete geçirdi.  Vergi kaldırıldı ve köyün kahramanı olan bu Osmanlı askeri, ardında 339 yıllık bir miras bıraktı.

İtalya'da bir köy var o köy gönül köyümüzdür

Köyün meydanında bir anıtı bulunan Balaban Hasan, askerlikte de önemli başarılara imza atmıştır. Bugün hâlâ Moena köyü halkı her yıl dönümünde Türk kıyafetleri ve Türk bayrakları ile sokağa çıkıyor. Meydandaki yeniçeri büstü hakkında ise "O bizim atamız, biz Türk’üz, burası da bizim Türkiye’miz!” diyorlar. Bu köyün sokaklarında İtalyan değil Türk bayrakları dalgalanıyor.

İtalya'da bir köy var o köy gönül köyümüzdür

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...