İstanbul Tıp Fakültesi birincisinden yurt dışına giden hekimlere ders

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul Tıp Fakültesi birincisinden yurt dışına giden hekimlere ders

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hekim göçü tartışmaları sürerken İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni'nde ders niteliğinde bir olay gerçekleşti. Fakülteyi birincilikle bitiren Batmanlı öğrenci, yurt dışına gidenlere seslenerek "Ya bu deveyi güdecek ya bu diyarda kalacağız, çünkü diyar da deve de bizim" dedi.

Birçok doktor, şartlardan memnun olmadığını bahane ederek yurt dışına gitme kararı aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da vatanlarını terk edenler için "Açık konuşuyorum, gidiyorlarsa gitsinler" dedi. 

Bu konuyla ilgili tartışmalar sürerken İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 195. Mezuniyet Töreni'nde konuşan okul birincisi Merve Nur Uçar, hem yaşıtlarına hem de büyüklerine âdeta bir ders verdi. 

DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Konuşmasına hocalarına teşekkür ederek başlayan Batmanlı Uçar "Aynı okuldan mezun olmanın gururuyla yetinmeyip yeni Aziz Sancar’lar olacağız. Şu an yurtdışında var olan imkanları ülkemize kazandıracağız. İlim yolunda var gücümüzle çalışacağız. Rasim Özdenören’in deyimiyle 'hem bu deveyi güdecek, hem bu diyarda kalacağız. Çünkü deve de bizim diyar da'" ifadelerini kullandı. 

Onun bu sözleri salonda dakikalarca alkışlandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...