Adalet Bakanı Bozdağ'dan Pınar Gültekin açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Pınar Gültekin açıklaması

YAŞAM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Haksız tahrik konusunun tartışmaya açılmasında fayda görüyorum, canavarca hisle öldürme suçunda uygulanmalı mı uygulanmamalı mı sorusunu kamuoyunun dikkatine sunuyorum."

Yargıtay’ın Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi Ulusal İçtihat Forumu’nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gelişmenin ardından önemli bir açıklamada bulundu.Bakan Bozdağ, "Son tartışılan konuda elbette insan olarak benim ve eminim ki pek çok kimsenin de vicdanı sızlamıştır. Haksız tahrik konusunun Türkiye'de tartışmaya açılmasında son derece fayda gördüğümü ifade etmek istiyorum." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Pınar Gültekin açıklaması

"TAHRİK UYGULANMALI MI?"

Bozdağ, "Bir soru sorarak, bu tartışmayı Türkiye kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum. Sadece soru, bir kanaatimi ifade etmeden. Tasarlayarak ya da canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme suçunun işlenmesi halinde tahrik nasıl uygulanmalı ya da uygulanmalı mı, uygulanmamalı mı? ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Pınar Gültekin açıklaması

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz 2020'de Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada sanık Cemal Metin Avcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Son sözü sorulan sanık Cemal Metin Avcı, pişman olduğunu belirterek, cinayeti tek başına işlediğini söyledi. Geçmişinin çok temiz olduğunu ve sabıka kaydının olmadığını savunan Avcı, mahkemeden son isteğinin adaletin doğru tecelli etmesi olduğunu dile getirdi. Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada mahkemenin kararı dikkat çekti.  Avcı'ya verilen müebbet hapis, haksız tahrikle 23 yıla indi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...