Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çöken yolun altından Romalıların tüneli çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çöken yolun altından Romalıların tüneli çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Şanlıurfa Haliliye'de çöken yolun altında Roma Dönemi'ne ait tünel bulundu. Ekipler, bölgede inceleme başlattı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'ndeki bir ara sokakta yol çöktü. Bu durum sonrası bölgeye belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, güvenlik şeridi çekerek yolu trafiğe kapattı. Yapılan incelemede çöken yolun altında Roma Dönemi'ne ait olduğu tahmin edilen bir tünel belirlendi. Bu durum sonrası tedbir amaçlı birkaç evin boşaltılmasına karar verildi.

Çöken yolun altından Romalıların tüneli çıktı

"HER EVİN ALTINA MAĞARA VAR"

Mahallede oturan Ahmet Keleoğlu “Geçmişte buralar yerleşim alanı olarak kullanılmış. İnsanlar buralarda yaşamlarını südrüyorlardı. Daha sonra bunların üzerine evler yapıldı. Şimdi bu çöken yer mağaranın kendisi değil, mağaranın girişi. Oraya biraz beton döker kapatırlarsa sıkıntı olmaz. Buradaki her evin altında bir mağara var. Buradan kilometrelerce uzaklığa kadar gidiyor. O çöken mağaranın diğer girişi benim evim altından gidiyor” dedi.

Çöken yolun altından Romalıların tüneli çıktı
 Öte yandan, tünel içinde incelemeler sürüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...