Yaşlılar en çok oğlunun yanında yaşamak istiyor

Yaşlılar en çok oğlunun yanında yaşamak istiyor

YAŞAM Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Demografi İstatistikleri Daire Başkanı Önder Değirmenci, yaşlıların hayata bakış açıları konusunda önemli istatistiki bilgiler paylaştı.

Ebru Karatosun | ANKARA

22 bin haneden yaklaşık 50 bin kişiyle görüşülen verileri aktaran Değirmenci, TBMM’de yaptığı sunumda, yaşlı bireylerin mutluluk düzeyinin erkeklerde yüzde 51,2, kadınlarda ise yüzde 60,1 olduğunu söyledi. Yaşam Memnuniyeti Araştırması Sonuçlarına göre, “Kendilerine bakamayacak kadar yaşlandıklarında nasıl yaşamayı tercih ettikleri” sorusuna yaşlıların yüzde 34’ü oğlunun, yüzde 12’si kızının yanında yaşamak istediği cevabını verirken, yüzde 31,6’sı evde bakım hizmeti almak, yüzde 10,3’ü de huzurevine gitmek istediğini ifade etti. Araştırmada, 'Yaşlıların gelecekte huzurevini bir hayat tarzı olarak düşünme' nedenleri de incelendi. Buna göre, yaşlıların yüzde 52,1’i çocuklarına yük olmak istemiyor. Huzurevi imkânlarının rahat olduğunu ifade edenlerin oranı yüzde 15,6, bakacak kimsesi olmayanların oranı yüzde 10, tek başına yaşamaktansa kendi yaşıtlarıyla yaşamak isteyenlerin oranı yüzde 4,2, gelini ya da damatlarının kendileriyle birlikte yaşamak istemediğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 1,9.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...