AFAD teyakkuza geçti: 3 il için sel ve heyelan uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
AFAD teyakkuza geçti: 3 il için sel ve heyelan uyarısı

YAŞAM Haberleri  / TRT Haber

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sonrası Kastamonu ve Zonguldak'ta dereler taşıp yollar kapanırken AFAD'dan bir uyarı daha geldi. Yarına dikkat çeken AFAD, Bartın, Kastamonu ve Zonguldak’ta beklenen şiddetli yağış nedeniyle teyakkuza geçti. Vatandaşlar, sel, su baskını, heyelan ve yıldırım gibi olumsuzluklara cami ve belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla uyarılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nden alınan bilgilere göre, 26 Haziran Pazar günü Bartın, Kastamonu ve Zonguldak’ta şiddetli yağış bekleniyor.

AFAD TEYAKKUZA GEÇTİ

AFAD'dan yapılan açıklamada, söz konusu illerde İl AFAD Yönetim Merkezleri'nin teyakkuza geçtiği belirtildi. 

Vatandaşların sel, su baskını, heyelan ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi. Ayrıca, dere yatakları ile taşkın tehlikesi olan bölgelerden uzak durulması konusunda uyarı yapıldı. 

AFAD teyakkuza geçti: 3 il için sel ve heyelan uyarısı

Beklenen yoğun yağış nedeniyle camilerden ve belediye hoparlörlerinden anons yapılıyor.

BARTIN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bartın Valiliğinden yapılan duyuruda, “Yapılan son değerlendirmelere göre ilimizde; yarın (26.06.2022) ve Pazartesi (27.06.2022) günü çok kuvvetli yağış beklenmektedir. Yağışa bağlı olarak dere taşkınları ve yaka seli gibi afetler nedeniyle özellikle yapıların bodrum ve giriş katlarına su baskını olabileceği değerlendirilmektedir. Bu nedenle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dere yataklarından mümkün olduğunca uzak durulması, taşkın anında yüksek yerlere çıkılması ve bodrum katlara su girişini engellemek için kum torbası kullanımı gibi her türlü tedbirin alınması büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmalarını önemle rica ederiz.” denildi.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...